This is a glowing text

sunnuntaina, toukokuuta 28, 2006

Ahkeraa treeniä jälleen

Jälleen sateinen päivä. Sinänsä tosi hyvä. Ruoho kasvaa eikä tarvitse kastella kukkia.

Tänään treenasin taas kaikki neljä koiraa. Eli minähän kouluttelen ahkerasti paimenkoiriani (bordercollieita) tavoitteena hyvin toimivat työkoirat sekä pienenä extrana se, että osallistun niiden kanssa muutamaan paimennuskisaan tämän laidunkauden aikana.

Rita 1 v. harjoitteli perusjuttuja. Lauman kiertäimistä oikeaan ja vasempaan. Se sujuikin mallikkaasti. Rauhallista kuljetusta ohjaajalle, joka sekin meni aikas lailla hienosti. Lisäksi harjoittelin sen kanssa vähän poispäinajoa joka sekin alkaa näyttää aika lupaavalta.

Matin kanssa treenasin kuljetuksia etäällä minusta sekä ajoin pillikäskyjä sisään. Lisäksi jaettiin lauma (10 eläintä) kolmeen osaan, harjoiteltiin kääntymisiä ja lauman vaihtoja sekä sortteerausta ja yhden jäljelle jääneen lampaan pitämistä erillään muista. Meni aika upeesti ja olin varsin tyytyväinen Matin suoritukseen.

Tepon kanssa harjoittelin Kotikosken luona, vähän isommalla laitumella. Hakukaari oli virheetön samoin nosto. Väännettiin vähän kättä lampaiden tuontivaiheessa, kun päätin ettei Teppo saakaan tuoda lampaita minulle vaan sen pitääkin lähteä viemään niitä poikittain minuun nähden. Pienen neuvottelun jälkeen sekin alkoi sujua ja muutenkin sain Tepon hienosti kiertämään laumaa kaukana minusta sekä myötä- että vastapäivään.

Villen kanssa harjoittelin myös Kotikoskella. Villellä oli vähän liikaa intoa ja otin turhan vaikeita harjoitteita. Kyllä Ville niistä suoriutui, mutta maahan käskyllä jäi seisomaan ja seiso käskyllä meni maahan. Pitää siis vielä hiona niitä.

Huomenna jatkuu harjoittelu, sillä niihän se on, että harjoitus tekee mestarin ja mestarit harjoittelee aina.

Päivi