This is a glowing text

lauantaina, helmikuuta 16, 2008

Ettan ja Lukan pentuja vierailulla

Tänään oli kiva päivä. Saimme mieluisia vieraita. Elisa tuli käymään Lukan ja Spotin kanssa ja lisäksi paikalla oli Etta-Luka pentueesta Carolan Vissla ja Johannan Nätt. Niin siis Spot on tietty myös samasta pentueesta. Vuoriston Hannu tuli myös Mossen kanssa. Niinpä pistettiin pentutreenit pystyyn. Otin vielä Ritan pennun Piskin mukaan, joten melkoinen joukko lapsukaisia oli kokemassa paimennuksen saloja.

Kun yleensä se ensimmäisenä olo on hankalaa niin menin itse ensin Piskin kanssa ja sitten Elisa näytti missä vaiheessa Spotin treenit tässä vaiheessa on. Piski ja Spot toimivat oikein mukavasti. Sitten pääsi koittamaan Vissla, joka on nähnyt lampaita viimeksi kuukausia sitten. Alkujännityksen jälkeen alkoi Vissla innostua ja toisella kierroksella jo alkoi näkyä paimennuksen elkeitä. Häntä pysyi hyvin alhaalla ja jännityksestä huolimatta uskalsi kiertää lampaita molempiin suuntiin. Hyvä Vissla!

Hannun Mosse teki töitä rauhalliseen varmaan tyyliinsä. Mossella ei ole lainkaan taipumusta puremiseen, joten sen kanssa on helppo olla, kun ei tarvitse varoa, että lampaille tapahtuisi mitään. Hannu saakin seuraavaksi aloittaa suuntakäskyjen opettamisen.

Pieni Nätt tyttö oli oikein reipas. Innostui tosi hyvin ja uskalsi sekin kiertää lampaita molempiin suuntiin. Hauskin tilanne oli sellainen, kun yksi lammas erkani muista ja Nätt piti sitä erossa muista kuin vanha tekijä. Ei yritänyt purra tai mitään sellaista vaan meni vaan aina lampaan eteen, kun se yritti päästä toisten luo. Moni singleä harjoitteleva olisi ollut kateellinen tuosta suorituksesta. Hevosillahan harrastetaan sellaista kisamuotoa, jossa nautalaumasta erotetaan yksi nauta ja hevosen tulee loikkia sen eteen niin ettei se pääse muiden nautojen luokse. Nättin meno näytti ihan samalta. Puuttui vaan ratsastaja selästä. Tässä pari pätkää miten homma hoituu hevosten kanssa. Ekana homma ilman ratsastajaa ja sitten ratsastajan kanssa.

Tässä vielä muutama kuva tältä päivältä

Koko joukko koossaJohanna ja NättCarola ja VisslaLuka, Elisa ja SpotTam, Hannu ja Mosse

2 Comments:

At 16 helmikuuta, 2008 20:37, Anonymous Anonyymi said...

Kiitos Päivi huippuhauskasta treenikyläilystä. On tuo paimennus vaan niin mielenkiintoista ja kivaa että nälkä kasvaa syödessä. Meillä ei ihan mitalia tullut Turusta vaan yksi harmittava riman pudotus, muuten hieno rata Ronilta.

-Johanna, Nätt, Roni

 
At 16 helmikuuta, 2008 21:20, Anonymous Anonyymi said...

Kiitos itsellesi Johanna. Oli tosi kiva nähdä Nätt ja muita sisaruksia. Ei ole helppoa agility ei. Mutta ajattele, sä pystyt sentään kisaamaan siinä lajissa ku olet nopea juoksemaan. Mä olisin vielä lähtöviivalla, kun koira olis jo menny koko radan ... omalla tavallaan. :)

 

Lähetä kommentti

<< Home