This is a glowing text

maanantaina, kesäkuuta 14, 2010

Sateesta huolimatta meillä treenataan

Taas vaihteeksi on alkanut sadekausi. Siinä on puolensa ja puolensa. Treenaminen on lampaille ja koirille mukavaa, kun on viileätä, mutta meikäläinen kyllä itse tykkäis mieluummin hikoilla kuin palella. No, koska hiki ei tule auringossa käristyessä niin otetaan sitten hiki treenaamalla entistä tehokkaammin ja kyllä siinä hiki tuleekin, kun oikein tosiaan alkaa hommia tehdä.

Perjantaina madotettiin kaikki karitsat ja se homma hoitui tällä kertaa ihan naisvoimin. Eli tehtiin se Tanjan kanssa kahdestaan, jotta Tapio pääsi muihin hommiin. Tottakai piti vielä sataakin. Sadevaatteet sitten vaan niskaan, matolääkereppu selkään ja matoruiskulla truuttaamaan "herkkulientä" karitsoiden kitaan. Yrittivät väittää ettei maku ole kovin hyvä, mutta valituksia ei otettu vastaan. Piski ja Ville joutuivat hoitamaan päivän työt ja voi, että olen tyytyväinen Piskin kehitykseen. Välillä emot yrittivät oikein tosissaan pistää hanttiin Piskille, mutta se poika ei väisty vaikka kuinka uuhi otsalohkollaan pelotteli. Yksikin uuhi tuli hyppien, otta eellä kohti Piskiä, mutta kun Piski ei väistänyt tuumaakaan, loppui hyökkäys sentin päähän Piskin naamasta. Siitä sitten uuhi kääntämään päänsä muina miehinä pois, ikäänkuin sanoen, että "se nyt oli vaan leikkiä".

Tänään keksin treenata Villen ja Piskin kanssa yhtä aikaa. Oli hauska käskytellä koiria vuoron perään ja ihmeen hyvin homma toimi. Sitten päätin kokeilla laumanjakoa kahden koiran kanssa. Otettiin Piskin kanssa toinen puoli ja Ville sai olla toisella puolella. Hienosti saatiin lauma jaettua ja sitten lähti Piski viemään omaa puolikastaan toiseen suuntaan samalla, kun Ville vei omaa puolikastaan toiseen suuntaan. Välillä pojat sai vaihtaa laumoja keskenään ja homma jatkui taas. Vähänkö oli siistin näköistä ja vielä tosi hauskaa. Tällasia kivoja virityksiä täytyy treenailla toistekin.