This is a glowing text

sunnuntaina, syyskuuta 30, 2007

Matin lapsukaiset vierailulla

Eilen käväisivät Matin lapsukaiset viimeisimmästä pentueesta kylässä. Ikää veijareilla on suunnilleen 9 kk, joten aika lapsia vielä ovat. Kyseessä oli siis Tending kennelin pentupäivät J-pennuille. Paikalle olivat saapuneet Numa, Into, Viljo ja Troya. Aamupäivä meni erilaisia tottelevaisuusliikkeitä suorittaessa ja kylläpä olivat lapsukaiset taitavia. Hienoa työtä ovat ohjaajat tehneet pentujensa kanssa. Kasvattaja, Riitta, opasti ja neuvoi ja hyviä vinkkejä satelikin oikein tosi paljon.

Hernekeiton ja pannukakun jälkeen lähdettiin sitten lampaiden luo katsomaan mitenkäs paimennuksen alkeet sujuu. Kaikki lapsukaiset olivat innostuneita lampaista ja halusivat mennä tasapainottamaan lampaita ohjaajalle. Sytyttämistä tarvitaan vielä lisää, jotta varsinainen koulutus voidaan aloittaa, mutta jo nyt oli näkyvissä monia hienoja pätkiä, joilloin koirat lukivat lampaiden aikeita hyvin ja osasivat vaistomaisesti toimia oikein. Kaikilla pennuilla oli hyvä asenne lampaisiin ja oli hieno nähdä miten häntä pystyssä, puoliksi leikkien alkanut suoritus muuttui muutamassa minuutissa häntä alhaalla keskittyneesti toimivaan työskentelyyn. Muutama sytyttelysessio vielä tänä syksynä ja ensi keväänä sitten voi aloittaa harjoittelemaan kunnolla, kun ikää ja järkeä on mukavasti tullut talven aikana lisää.

Pistin kameran akut latautumaan ja tarkoitus oli ottaa kuvia lapsukaisista. No, siellä ne akut latautuu vieläkin eikä yhtään kuvaa tullut otettua. :) Mä olen kyllä toivoton ton kuvaamisen kanssa...

4 Comments:

At 30 syyskuuta, 2007 09:14, Anonymous Anonyymi said...

Kiitos Päivi jälleen. Oli mukava ja antoisa päivä, vaikka ruohoa olikin vähän siellä ja täällä :)

Sari ja Troya

 
At 30 syyskuuta, 2007 12:41, Anonymous Anonyymi said...

Anne ja Viljo kiittävät myöskin kivasta päivästä! Nyt kun vielä vaan muistaisi ja osaisi käytännössä toteuttaa edes osan päivän annista :D

-Anne-

 
At 30 syyskuuta, 2007 12:49, Anonymous Anonyymi said...

Katilta ja Intolta myös valtavasti kiitoksia, oli tosi kiva päivä!

Kati ja Into

 
At 30 syyskuuta, 2007 18:35, Blogger Päivi Nietosvaara said...

Kiitos teille itsellenne. Oli tosi kiva nähdä Matin pennut ja upeaa nähdä myös miten hienosti ne jo näin nuorena toimivat. Tosi ihanaa oli myös se, että kaikki olivat innoissaan myös lampaista. Eiköhän oteta päivä keväällä uusiksi.
Päivi

 

Lähetä kommentti

<< Home