This is a glowing text

torstaina, syyskuuta 27, 2007

Syksytarinoita

Syksy on tullut Kiikalaankin. Puiden lehdet on keltaisia, punaisia ja kertakaikkisen upeita. Ilma on mukavan raikas ja pienet sateet välissä ei haittaa, kun kaikki puinnitkin saatiin tehtyä ennen sateita.

Kaikki siitoslampaat ovat jo sisällä. Ulkona tallustelee enää teuraaksi meneviä karitsoita. Niistä lähteekin sunnuntaina viimeiselle reissulle 80 ja parikymmentä jääpi odottelemaan vielä hetkeksi aikaa, että elopainoa kertyy vähän lisää. Niillä sitten treenailen siihen asti kunnes tulee lumi tai kunnes joutuvat viimeiselle matkalleen.

Kävin eilen Heurekassa kuuntelemassa maailmankuulun eläintenkouluttaja, Bob Baileyn, luentoa. Kyllä oli antoisa luento. Näki ja kuuli, että miehellä on valtava kokemus takanaan. Bobilla oli paljon videomateriaalia, josta näimme kuinka esimerkiksi kanoille oli opetettu mitä ihmeellisempiä temppuja. Bob on edesmenneen vaimonsa Marianin kanssa kouluttanut eläimiä mitä ihmeellisimpiin tehtäviin. Erilaisiin sotilastoimiin, esiintymään näytöksissä, avustamaan ihmisiä jne. jne. Googlettamalla löytyy paljon tietoa tästä loistavasta kouluttajasta. Tässä muutama esimerkki: esim.1, esim2 ja esim3.

Ensi lauantaina onkin sitten täällä Kiikalassa Matin pentujen pentupäivät ja viikon päästä siitä, 6.10. pidetään puolestaan Ettan ja Ritan pentujen pentupäivät. Mielenkiintoista nähdä kaikki viikarit ja erittäin mielenkiintoista on nähdä mitä tykkäävät lampaista.

1 Comments:

At 28 syyskuuta, 2007 13:37, Blogger M said...

Mun piti niin käydä kuuntelemassa Baileytä. Toivottavasti nettiin tulee luennosta vielä joku kooste. Tai jään odottelemaan, josko sellainen tulee artikkeleihisi. ;)

 

Lähetä kommentti

<< Home