This is a glowing text

lauantaina, tammikuuta 26, 2008

Ruotsissa kisataan ja meillä treenataan

Tänään oli superhieno päivä. Aurinko paistoi, pakkasta pari astetta ja mikä hienointa isot pellot oli oivallisessa paimennuskunnossa. Niinpä otin ulos muutaman nuoren uuhen, jotka näyttää siltä etteivät ehkä ole kantavina. Ville sai viedä ne pellolle ja sitten treenattiin Villen, Ritan ja Piskin kanssa. Villen kanssa tein pitkiä hakuja ja poispäinkuljetuksia. Mukavasti poika pelas. Rita sai hakea lampaat yli 400 m päästä ja koska unohdin pillin sisälle, niin katsoin, että miten likka hoitaa homman, kun en puhu mitään. Rita teki hienon kaaren, joka oli kuin oppikirjoista, pysähtyi tasapainopisteeseen ja nosti itsenäisesti lampaat tosi hienosti. Kuljettaessaan lampaita meni aina itse tarvittaessa hieman lampaiden sivustalle ja näin piti ne suoralla linjalla kohti minua. Olin tosi tyytyväinen Ritan hakuun. Toisella kerralla lähetin vasempaan, ei nähnyt lampaita, mutta hienosti korjasi, kun pyysin sitä lisää vasempaan kesken kaaren. Piski puolestaan näytti ihan liian hienolta. Kiersi molempiin suuntiin tosi hyvin. Pitää tuon ikäiseksi (8 kk vanha) juuri sopivan etäisyyden ja lukee lampaita hyvin. Tuolla lampolan takana olevassa pyöreässä aitauksessa ei juuri muutamaa metriä pidempiä kuljetuksia ole pystynyt harjoittelemaan, mutta nyt kokeilin sitten pidempää matkaa ja sekin meni tosi hienosti. Kaikki tuntuu niin uskomattoman helpolta.

Ritan velipojat Zack ja Kaapo kävi kylässä ja pitihän poikien kanssa kokeilla miten paimennus sujuu. Pojat on nähneet lampaita ihan pikkupentuina viimeksi. Kylläpä pojat meni hienosti. Molemmat tuntu vielä olevan melko vahvaluonteisia eivätkä pienistä asioista ollet milläsänkään. Muutaman kerran mentiin ohjaajan kanssa seinän vieressä olevien lampaiden ja seinän välistä ja siinäpä se. Sen jälkeen kumpikin meni hienosti ahtaaseen rakoon ja otti lampaat pois seinän vierestä. Yhden kerran aikana pojat oppivat kiertämään molempiin suuntiin ja lopulta pysyivät vastapäätä ohjaajaa lampaiden takana. Varsin hienosti pojilla meni. Jos Saijalla ja Pialla vaan on ensi kesänä aikaa tulla treenaamaan, niin eiköhän kummastakin pojasta varsin päteviä paimenia kehity.

Ruotsissa sitä vaan kisataan. Mosse toi ensimmäistä kertaa uuden koiransa Jimin (Llanfarian Jim) IK-2 luokkaan ja varsinainen menestystarina odottikin Jimiä. Se voitti molempina päivinä monet kokeneet vanhat paimenkoirat, joten jos kehitys on tuollaista taitaa uusi tähti olla syttynyt. Gunnel ja Anna pärjäsivät myös mukavasti. Oikein kovasti onnea koko hienolle jengille!

1 Comments:

At 29 tammikuuta, 2008 20:40, Anonymous Anonyymi said...

Nyt tuli kadeolo!
Mulla on kaikki uuhet tiineitä, joten ostin 3 treeniuuhea. Tulevat perjantaina. Pääsen siis treenaamaan :-) Toivokaamme "ilmastonmuutoksen" jatkuvan. Tosipakkasia ei tännekään kaivata, eikä lunta.
t mj

 

Lähetä kommentti

<< Home