This is a glowing text

sunnuntaina, marraskuuta 16, 2008

Ja taas onnitteluja - och igen grattis

Väldigt fina nyheter. Mattis dotter Numa har fått sin sista första pris i elitklass lydnad och blir LCH när hon har fått sinn resultat från utställnig. Ja, i Finland behöver man deltaga till utställning för att få sin hund Schampion. Under veckan har jag tränät vallning och Piski går väldigt fint. Jag är så nöjdt till honom. I dag hade jag sökkurs och var där som instruktör. Det har varit brottom, men på samma gång väldigt trevligt.

Taas tuli tosi hienoja uutisia. Matin tytär Numa nappas kolmannen EVL ykkösen tokokisoista. Eli nyt on kaikki tulokset TVA arvoa varten kasassa. Vielä se näyttelykäynti niin homma on valmis. Vähänkö me ollan täällä Röysynkulmalla ylpeitä Matin hienosta tyttärestä. Ja kohta varmaan saadaan lisää hyviä uutisia, sen verran päteviltä nuo sisaruksetkin näyttää.

Meillä viikko on vierähtänyt nopeasti. Alkuviikko meni töitä tehdessä eikä illan pimeydessä enää mitään treenata voinut. Torstaina sitten treenasin paimennusta oikein kunnolla eikä siinä paljoa sateet haitanneet. Perjantaina hyvin pikaiset treenit, kun oli vuorossa auton huolto. Lauantaina sitten oli kunnon toimintaa. Treenasin Villen ja Piskin kanssa ja mukaan saimme myös Tanjan ja Lunan sekä Joskin ja Myyn. Piskin kanssa treenattiin sisäflänkkejä matkan päässä sekä poispäinajoa kaukana minusta. Villen kanssa jotain perusjuttuja ja sitten Ville sai toimia apukoirana. Lunalle tehtiin suuntakäskyjä ja se alkoi oikeasti ottamaan käskyt hyvin vastaan. Hieno likka. Myyllä oli neljäs treenikerta meillä. Aika huikea edistyminen, kun ekalla kerralla keskityttiin kertomaan miten käyttäydytään lampaiden kanssa ja nyt jo Myy teki hienon tasapainoisen haun 100 m:stä sekä kuljetukset näytti oikein hyviltä. Kiva treenata, kun edistyminen näkyy niin hyvin. Ens viikonloppuna jatketaan, jos säät sallii.

Tänään vedin Turkulaiselle hakuporukalle päivän hakukurssin. Oli pitkästä aikaa hauska treenata hakua, vaikka sade, tuuli ja kylmyys, kyllä yritti meitä kaikin tavoin nujertaa... turhaan. Me ei vähästä lannistuta. Aamulla alettiin kymmeneltä ja illalla lopetettiin niin, että viimeinen koira teki töitään ja aikas lailla pimeässä. Tehokkaasti siis käytettiin valoisa aika hyväksi. Päivän pakerruksen jälkeen olikin tosi ihanaa mennä lämpöiseen saunaan ja nauttia löylyistä.