This is a glowing text

tiistaina, marraskuuta 04, 2008

Reissu Ruotsiin - Jag har varit i Sverige

Tyvär blev det fruktlös resa i Sverige. Nämlingen när man tänker varför jag resade dit. Jag hade anmält två hundar till vallhundstävling. Sen när jag sittade i båten på vägen till Sverige, fick jag SMS att tävlingen är instält. Oj jag blev besviken. Jag hade så mycket väntat det här resan. Till all lycka har jag underbara vänner i Sverige. Jag fick fira två dagar hos Gunnel och fick följa deras sökträningar och träna lite vallning med Gunnels får. Vi badade bastun och ät välding läcker mat. Tack Gunnel och tack Anna, Kikki, Åsa, Pia ...

Tulipahan käytyä käännös Ruotsissa. Lähdin perjantai aamuna Siljalla Ruotsiin ja tarkoitus oli mennä kisaamaan Villen ja Piskin kanssa paimennuskisoihin. Ahvenanmaan ja Ruotsin välillä ilmestyi kännykkään viesti: "tävlingen är inställt" eli kisa peruttu. Syynä oli runsas lumentulo ja pakkanen, joka jäädytti lumen pintaan jääkerroksen. Noissa olosuhteissa ei voi koiraa tai lampaita juoksuttaa, sillä jää rikkoo helposti sekä lampaiden että koirien jalat. Joten kisat peruttu, istuin laivassa ja kaksi vapaapäivää Ruotsissa oli silkka tosiasia. Huonot uutiset eivät tähän jääneet vaan Suomesta tuli vielä lisää masentavia uutisia, kun sain kuulla sairastumisraporttia eräästä tutusta koirasta. Onneksi on ystäviä myös naapurimaassa ja niimpä sitten vietin pari antoisaa päivää Gunnelin luona. Kävin katsomassa hakutreenejä ja treenasin Villen ja Piskin kanssa Gunnelin lampailla. Tosi hauska treeni oli Villellä, kun paimensimme oikein tosissaan villejä ja vauhdikkaita lampaita. Villellä on rauhoittava vaikutus paimennettaviin ja tosi nopeasti lampaat rauhoittuvat ja kulkivat hienosti Villen viedessä niitä ristiin rastiin pitkin peltoa. Erityisen iloinen olin, että Ville toimi hienosti kaukana minusta ja otti niin sisä- kuin ulkoflänkit hyvin vastaan. Piski puolestaan ei ole paljoa ollut tilamme ulkopuolella ja matkasi niin laivalla kuin autossa aivan superhienosti. Oli kuin vanha tekijä. Harmaista turkislampaista se ei ollut moksiskaan vaan paimensi niitä kuin olisi aina sellaisia paimentanut. Tein pitkiä hakuja ja tosi paljon poispäinajo treeniä. Piski ottaa jo hienosti käskyt kauempaakin vastaan ja sillä on hienot sisä- ja ulkoflänkit myös kaukana minusta. Aika pätevä poika.

Eilinen päivä menikin sitten reissun rasituksista toipuessa. Toki otin Piskille, Villelle ja Ritalle pikku treenit, kun oli niin hieno päivä.