This is a glowing text

maanantaina, syyskuuta 27, 2010

Onnea taas ja muita kuulumisia

Jälleen pääsen onnittelemaan. Tällä kertaa Mustan Magian Sam kisasi tokon alokasluokassa. Ohjaamisesta vastasi Eveliina Roimola ja hienon tuloksen tämä pari teki. 193 pistettä ja luokkavoitto. Hurjan paljon onnea.

Täällä meillä on ollut vaikka mitä puuhaa. Autolastillinen pässikaritsoita lähti teuraaksi, siitokseen jäävät uuhet on jaettu astutusryhmiin ja pässit laitettu hommiin. Nuoria, enskertalaisia uuhia, ei vielä laiteta siitokseen ja niinpä harjoittelen nyt sitten niiden kanssa noita koiriamme. Voi olla pikkasen haastetta sillä niitä on kesän aikana paimennettu ainoastaan isossa ryhmässä ja vain normaalin lammastilan töiden yhteydessä (eli vaihdoissa laitumelta toiselle sekä madotuksissa ja punnituksissa). Kaikki lampaat alkavatkin olla kohta sisällä, joitakin teuraaksi meneviä pässikaritsoita lukuunottamatta. Piski on tehnyt aamusta iltaan töitä ja Ville pentele meni loukkaamaan jalkansa paimennustreeneissä (eikä edes työskennellessään vaan ollessaan odottamassa. Hihna varmaan kiertyi jotenkin sen jalan ympäri ja on sitä sitten riuhtonut niin, että jalka on venähtänyt).

Lauantaina kävin tuomaroimassa pienen hakukokeen Somerolla. Oli taas niin mukava olla Someron Seudun Koiraharrastajien vieraana. He ovat aina yhtä lämminhenkisiä ja sydämellisiä sekä vievät kisat läpi hienolla rutiinilla. Maastot ovat ihan vieressä ja kisaajia, toimihenkilöitä ja tuomaria palvelee mitä parhain kanttiini. Kisaajia oli tällä kertaa melko vähän, 1 avoimen koira ja 3 alokasluokan koiraa. Enemmänkin olisi mahtunut mukaan. Ihan valtavan iso kiitos kaikille kisoissa mukana olleille.

Viikonlopun jäljiltä on jalat ihan muussina, sen verta tuli käveltyä niin siellä kisoissa, lammashommissa kuin suppilovahverometsälläkin. Kaiken kukkuraksi tuli vielä joku vatsataudin poikanenkin, kun on koko päivän ollu vähän kuvottava olo. No, eiköhän se tästä.