This is a glowing text

tiistaina, marraskuuta 25, 2008

Matista iskä - Matti blev pappa

Pari kuvaa vauvoista (kuvat: Tanja Vahtera)



Matti har blivit pappa. I natten föddes det 5 hanar och 1 tik. Jag skall sätta någon bild här när jag får bilder från Tanja. Vi har nu så mycket snö att man kan inte valla just nu. Men om det är som vanligt, försvinner det här snö och träningen fortsätter igen. Teppo har nu undersökt ordentligt (med röntgen och magnet). Felet i nacken var inte så dåligt som jag var räd för och vi har hopp att han blir bra efter många veckornas vila.

Tässä on taas tapahtunut vaikka mitä. Perjaintaina aamulla suuntasimme Tapion kanssa auton nokan kohti Tamperetta osallistuaksemme Lammasyhdistyksen kokoukseen ja seminaariin. Oli mukava viettää kaksi päivää leppoisassa seurassa. Tapio sai kokouksessa kunniakirjan lampaanjalostuksen tuotantoseurannasta vuodelta 2007 (sijoitus oli siis toinen).

Sunnuntaina otin lampaat hetkeksi ulos, kun ajattelin kokeilla miten ne liikkuu lumisessa maisemassa. Lampailla oli vauhti päällä, mutta hyvin pärjäsimme koirien kanssa. Tanja tuli myös Lunan kanssa koittamaan ja alkavassa lumimyrskyssä saimme ihan hienon harjoituksen tehtyä. Sitten äkkiä lampaat sisälle ja itse menimme munkkikahville. Lumimyräkkä alkoi oikein toden teolla ja siinä sitä sitten ihmettelin, että mitenhän onnistuu maanantain Helsingin reissu.

Maanantaina nimittäin lähdettiin Tanjan kanssa viemään Teppoa Helsingin yliopistolliseen pieneläinsairaalaan tutkittavaksi. Pitäähän saada selvyys mikä tuolla niskassa oikein on. Teppo kuvattiin ensin röntgenillä, sitten magneettikuvin ja lopuksi vielä otettiin aivo-selkäydinnäyte. Näiden jälkeen vielä ortopedi tutki Tepon läpikotaisin. Mitään välilevytyrää ei löytynyt - onneksi - ja näillä näkyminen mennään sillä, että kyseessä on trauma. Toki on vielä pieni mahdollisuus, että vika on sellaisessa paikassa, johon ei näe kuin erityisellä tavalla koiraa kuvaamalla. Nyt jatketaan kovaa kipulääkitystä ja toivotaan, että Teppo toipuu entiselleen.

Ei loppunut Tanjan päivä vielä siihen. Tanja soitti illalla, että kyllä Helmi taitaa nyt alkaa synnyttää. Niin kävikin. Yöllä pyöräytti Helmi maailmaan kuusi pentua (5 urosta ja 1 nartun). Eli Matti on nyt sitten tuore isä. Koska uroksia tuli noin monta niin siellä olis nyt varattavissa reipaita koiranalkuja vaikka mihin harrastukseen. Raporttia pentulaatikosta löytyy: täältä.

Tähän loppuun vielä kuva Matista lumileikkien tiimellyksessä (kuva: Tanja Vahtera)

1 Comments:

At 25 marraskuuta, 2008 18:35, Anonymous Anonyymi said...

Ihana kuva Ihanasta Matista!!
Parantumisia Tepolle ja onnitteluja Matille isyydestä :-)

Terveisin Pia ja Viski

 

Lähetä kommentti

<< Home