This is a glowing text

sunnuntaina, kesäkuuta 04, 2006

Ja taas treenattiin

Sunnuntaista huolimatta ei malttanut olla treenaamatta. Tosin päivällä piti ekana leikata nurmikoita, kun ovat kasvaneet niin kovin sitten viime leikkuun.

Elisa tuli tänään meillepäin treenaamaan Mirkin ja Lukan kanssa ja olikin mukava treenata, kun sai tehdä sen hyvässä seurassa. Ilmeisesti tänään oli sitten superhyvä päivä, kun kaikki koirat toimivat niin hyvin. Matti sai tänään viettää huilipäivää, mutta Teppo, Ville ja Rita pääsivät pellolle Mirkin ja Lukan seuraksi.

Villen kanssa treenasin jälleen kerran kunnon flankkeja ja lauman kiertoa niin, että se säilyttää saman etäisyyden kaikissa kohdissa ympyrän kaarella, kun se joutui juoksemaan koko ympyrän lampaiden ympäri. Vauhti oli tosi hyvä, eikä ollut mitään hidastelua havaittavavissa oli Ville sitten menossa tasapainopisteeseen tai sieltä pois. Ympyrä oli alkuun hiukka soikea eli tasapainopisteen kohdalla Ville yritti vähän leikata sisään, mutta pienen neuvottelun jälkeen, homma alkoi sujua loistavasti. Lisäksi harjoiteltiin lauman jakoa ja erilleen otettujen lampaiden hallitsemista. Hyvin meni sekin.

Ritan kanssa harjoittelin myös kunnollista ympyrää ja sitä, että se tulee tasapainopisteestä hyvällä kaarella minuunkin päin. Sama juttu kuin Villellä eli alkuun lättänä kaari siellä tasapainopisteen kohdalla. Tämä tuli kuitenkin kuntoon pienen neuvottelun jälkeen. Lisäksi harjoittelin poispäinajoa sekä kuljetusta ohjaajalle. Ajoin sisään pillikäskyjä, jotka Rita otti vastaan hyvin. Oikein onnistunut treeni.

Tepon kanssa harjoiteltiin kuljettamista niin, että itse olin kaukana. Teppo osaa jo itse säädellä vauhtiaan lampaiden perässä. Jos lampaat lähtevät juoksemaan se hiljentää itse omaa vauhtiaan ja jos ne taas kulkevat liian hiljaa se puskee ne parempaan vauhtiin. Lisäksi harjoittelin laumanjakoa ja sortteerausta. Se meni hienosti ja oli tosi hauska ottaa yksi kerrallaan lampaita pois siitä laumasta, joka oli meillä hallinnassa. Lopuksi sitten häkitettiin neljä jäljelle jäänyttä, joilla oli vetoa toisten luo. Häkitys onnistui nappiin ja Teppo sai valtavat kehut. Tänään se oli tosiaan yhteistyöhaluinen ja sen kanssa oli ilo tehdä hommia.

Elisan Mirk ja Luka toimivat myös todella hyvin. Elisa treenas niille suuntakäskyjä, siten, että koirien piti ilman mitään apua (vartalo tms.) ymmärtää sanallinen käsky oikein. Tosi hienosti koirat tajusivat, että pitää oikeesti kuunnella mitä sanotaan eikä vain mennä vauhdilla jompaan kumpaan suuntaan. Elisa kertokoon omilla sivuillaan enempi omista treeneistään. Sanon vaan, että meni aikas lailla hienosti.

Tässä vielä tuore kuva Villestä:Terv. Päivi