This is a glowing text

sunnuntaina, syyskuuta 09, 2007

Pennut on kaikki maailmalla

Tänään talo hiljeni totaalisesti. Viimeinenkin pentu, Sulo, lähti uuteen kotiinsa. Sulo on ollut tosi reipas, vaikka joutui odottelemaan viimeiset päivät ilman pentuesisaruksiaan. Niinpä, Sulo sitten saikin vähän etuoikeuksia ja sai riekkua ympäri huushollia ja poika kyllä selvästi nautti kaikesta ympärillään olevasta mielenkiintoisesta. Tietty maailmaan tutustutaan maistellen, joten pieniä hampaan jälkiä löytyy vähän sieltä sun täältä. Olen kauhean tyytyväinen, että kaikki sekä Ritan että Ettan lapsukaiset saivat oikein mukavat uudet omistajat ja hyvin on lähtenyt arki sujumaan uusissa kodeissa. Kunhan pennut hieman kasvaa, pidetään pentupäivät ja tutustutaan toisiin pennunomistajiin sekä tietysti käydään ihmettelemässä lampaita.

Minulle tämä kesä oli ns. "pentukesä". Rita ja Etta päättivät tehdä pennut peräkanaa ja kaiken lisäksi niin, että kun Ritan pennut lähtivät lauantaina uusiin koteihin, synnytti Etta sitten heti seuraavana päivänä yhdeksän uutta viikaria. Eli tuntuu ihan oudolta kun 15 viikon penturumban jälkeen yhtäkkiä ei tarvitsekaan siivota pissoja ja kakkoja tai olla koko ajan laittamassa ruokaa pentujen nenän eteen. Aika rankkaa tällainen rupeama on, mutta samalla myös tosi antoisaa. Ilman Ettan pentujen isän omistajaa, Elisaa, en varmaan olis selvinnyt koko urakasta. Elisa kävi päivisin ruokkimassa pennut ja hoitamassa ne muutenkin, kun minun oli pakko mennä töihin, sillä 15 viikkoa ei lomaa voi millään pitää. Valtavan suureksi avuksi oli myös Ettan omistaja, Pirjo, joka tuli kaikkein pahimman hässäkän ajaksi auttamaan muutamaksi päiväksi. Niin ja sainhan pitää muutaman päivän loman tässä välissä, kun Pirjo perheineen otti pennut hoitoon siksi aikaa, kun kävin Ruotsissa Julie Hillin kurssilla. Ihanaa, että näin avuliaita ja hienoja ihmisiä on olemassa. Kiitos ihan täydestä sydämestä teille Elisa, Pirjo ja Pirjon perhe (Rosa, Fanni ja Terho).

Nyt henkäistään muutama päivä ja sen jälkeen sitten ruvetaan ihmettelemään mitä ympäröivässä maailmassa on tapahtunut. Villen kanssa ajattelin lähteä Ruotsiin kisaamaan, tosin voi mennä aika myöhäiseen syksyyn. Paimennuksen SM-kisat jätän väliin. Ville kyllä kulkee jo kolmosen rataa, mutta koska SPKY:n kauden päätöskisoihin I- ja II-luokassa on rajoitus, en voisi ottaa esim. Ritaa mukaan kisaamaan. Ritan kanssa olin ajatellut osallistua Junior-SM kisaan, mutta sellaistahan ei enää järjestetä. No, tämä vuosi jää kisojen kannalta vähille. Täytyy sitten panostaa paremmin ensi vuoteen.

Nyt sitten odottelen kovasti kuulumisia Ritan ja Ettan lapsosista, joten olkaapa ahkeria ja laittakaa viestiä tulemaan miten teillä sujuu.