This is a glowing text

sunnuntaina, syyskuuta 16, 2007

Perusratoja ja pentukuulumisia

Jippii! Villen pentu Jack on suorittanut Paimennuksen perusradan hyväksytysti. Ensimmäinen Villen pentusista, joka on päässyt noin pitkälle. Toki Jackin kanssa on jo kisattu paimennuskisoissa ja kovasti on poika oppinut paimentamisen saloista. Kovasti auttaa tietty se, että Jackilla on yksi Suomen parhaista ohjaajista kouluttajanaan, joten siinä mielessä poika on päässyt huippuoppiin. Näin tänään Tammisaaressa Jackin ja siitä on kasvanut oikein komea ja iso poika. Myös Villen tytär oli paikalla ja komia likka oli siitäkin tullut.

Tammisaaressa olin taas sen takia, että lähdin katsomaan kolmen Jack-Liz pentueen pennun perusratasuorituksia (tarkennuksena sen verran, että edellisessä kappaleessa mainittu Jack on Suomessa asuvien, Villen ja Majn pentu, kun taas tämä Jack-Liz pentueen isukki Jack on Mossen Brittein saarilta tuoma paimenkoira, joka asuu ja vaikuttaa Ruotsissa). Mitään pentuja nuo Jackin ja Lizin pikku vauvat eivät enää ole, mutta edelleen kyllä nuorukaisia, sillä ikää on sellaiset 1 v 8 kk (jos oikein muistan). Mossehan kysyi minulta joskus aikaa sitten, että olisiko Suomessa kiinnostusta ostaa kokonainen pentue hyviä pentuja hyvistä, paimentavista vanhemmista ja lupasin silloin auttaa uusien kotien hankinnassa. Ilmeisen hyvin tämä yhteistyö sujui sillä tulokset ovat olleet varsin lupaavia. Tänään siis Tammisaaressa kolme pentueen pentua suoritti perusradat hyväksytysti. Onnea Anki ja Nisse (CMM's Ed), Mico ja Gösta (CMM's Jackson) sekä Elisa ja Pimu (CMM's Pimu). Lisäksi pentujen velipoika Jake (CMM's Jake) on suorittanut aiemmin perusradan, joten yhtä enää puuttuu. Tais tulla ihan pikkasen paineita Katjalle Jehun (CMM's Jackpott) kanssa :) Kennelliiton jalostustietojärjestelmästä löytyy pentueen terveystiedot ja sukutaulu.

Ettan ja Ritan pennuille kuuluu hyvää. Ovat kovasti kasvaneet ja oppineet jo vaikka mitä. Lähiaikoina pidetään pentupäivät ja toivottavasti mahdollisimman moni pääsee paikalle lampaita ihmettelemään ja tervehtimään sisaruksiaan. Tässä muutamia kuvia pikku vauvoista

Ensin Rilla (Mustan Magian Satu)Sitten Vissla (Mustan Magian Salmiakki)Ja sitten vielä Tex (Mustan Magian Sulo)Lisää kuulumisia ja kuvia saapi mieluusti lähetellä ja vaikka tuo kotisivujen keskustelufoorumi on vähän takkuillut viime aikoina, kannattaa sinnekin laitella kuulumisia.

1 Comments:

At 11 lokakuuta, 2007 13:55, Anonymous Anonyymi said...

Juu, painetta lisää, niin tuleepahan treenattua :-) Kai se on pakko sitten vielä tänä syksynä yrittää...

Katja ja Jehu

 

Lähetä kommentti

<< Home