This is a glowing text

tiistaina, marraskuuta 20, 2007

Peltiromua

Mun auto on nyt sitten pajalla. Pakettiauto rysäytti nokkaan ja koko etuosa meni säpäleiksi. Nyt sitten ajellaan vuokra-autolla ja odotellaan kärsimättömänä koska oma auto tulee kuntoon. Aika iso remontti näytti olevan tulossa, joten ihan heti ei taida auto korjaamolta kotiutua.

Napsin ekat kuvat uudella kameralla. Käytin nyt ekalla kerralla automaattiasetusta, mutta vähitellen pitää opetella tekemään noita valotus ja aukkosäätöjä niin, että saa korjattua kuvien laatua paremmaksi.

Tässä kuva Ruotsista, kun olimme Ankin, Micon ja Elisan kanssa Bobby Dalzielin kurssillaSitten kuva TepostaJa lopuksi vielä kuva Piskistä (5 kk)

2 Comments:

At 21 marraskuuta, 2007 19:03, Anonymous Anonyymi said...

Ei onneksi itsellesi käyny kuinkaan kolaroinnissa..?

Voi hitsit, mäkin olen kyllä kauan jo haaveillu kunnon kamerasta. Tuntuu että tuolla pokkarilla ei edes viitsi kuvata kun kuvat on aina niin huonoja (syytetään kameraa ;-) )...

terkuin Riikka, Skippy + pojat

 
At 24 marraskuuta, 2007 23:18, Anonymous Anonyymi said...

Moi!!

Oikein hyvä kamera valinta :) Mulla on itselläni edellinen malli eli EOS 350D.

Sitten niistä kameran asetuksista. Kirkas päivä + lumitausta + musta koira ei ole aina se kaikkein helpoin yhtälö :) Varsinkin keväthangilla päivän kirkkaimpaan aikaan puhkipalamista tahtoo ikävä kyllä tulla aika herkästi :((

Puhkipalamista pystyy vähentämään sillä, että valotetaan vähemmän (=suljinaikaa nopeutetaan, aukkoa pienennetään, herkkyyttä (ISO) pienennetään). Tosin siinä samallahan sitten jo ennestään tumma koira muuttuu tietysti vieläkin tummemmaksi... Eli se on aina vähän sellaista tasapainoilua. Parhaasen lopputulokseen pääset, kun vain rohkeasti kokeilet :) Voit esim. pitää aukon samana ja muutella valotusaikaa(=suljinaika). Koneelta näet sitten mikä antaa parhaan tuloksen ja epäonnistuneemmat yritykset vain poistat :)

Mä itse käytän monesti myös kameran automaattiohjelmia. Niilläkin saa mielestäni monessa tilanteessa oikein kelpo kuvia :) Ja hyvän kameran lisäksi myös hyvä kuvankäsittelyohjelma auttaa monessa tilanteessa :P

Paras neuvo mitä aloittelevalle kuvaajalle voi antaa on kuitenkin ehdottomasti se, että kannattaa kuvata PALJON ja rohkeasti vaan kokeilla eri asetuksia. Digijärkkärin hyviä puolia kun on ilman muuta se, että kuvia voi ja kannattaakin ottaa vaikka kuinka paljon :)))

-Anne-

 

Lähetä kommentti

<< Home