This is a glowing text

perjantaina, marraskuuta 16, 2007

Rauha maassa

Nyt on ollut mukavan rauhallista ja tuntuu tosi kivalta, kun ei ole koko ajan kiire jonnekin. Koirien kanssa ei olla tehty oikeastaan yhtään mitään. Viime keskiviikkona lähtivät mun viimeiset treenilampaat teuraaksi ja vielä ei ole tietoa koska saan uudet lampaat käyttöön. Noita astutuksessa olevia uuhia ei turhaan koirien kanssa juoksuteta eikä meillä jätetä erikseen lampaita pois astutuksesta vain sen takia, että pääsis koirien kanssa treenaamaan. No, mikäli vanhat merkit paikkansa pitävät, tulee kuitenkin niitä uuhia, jotka syystä tai toisesta eivät karitsoikaan tai pysty hoitamaan karitsoitaan (esim. utaretulehdus). Kun ne on hoidettu terveeksi, otan niitä sitten paimennuskäyttöön.

Ritalla on parhaillaan juoksu ja kovasti se on pojista kiinnostunut. Matti, Teppo ja Ville ovat innoissaan Ritasta. Piski ei oikein vielä ymmärrä miksi mutsi haisee niin hyvälle. Tästä juoksusta ei Ritaa astuteta, mutta seuraavasta juoksusta olis sitten tarkoitus se astuttaa. Urosta en ole vielä päättänyt, mutta eiköhän se valkene tuossa seuraavan puolen vuoden aikana. Ainakin nämä edelliset pennut vaikuttaa tosi mukavilta. Piski esim. on jo niin paimenkoiraa että (ikää 5 kk). Menee aivan matalana pitkin lampolan käytävää ja paimentaa karsinoissa olevia uuhia sillä tavoin. Tyyli on aika lupaavan oloinen ja rohkeuttakin tuntuu olevan. Ei väistä ja varo yhtään vaan lähestyy lampaita erittäin määrätietoisesti ja päättäväisesti. Tuntuu muutenkin aika railakkaalta pojalta. Kolhuja ei jaksa muistella kuin ihan sekunnin ja taas on vauhti päällä. Ensi vuosi on kyllä tosi mielenkiintoinen sen kanssa.

Helmikuun lopussa lähdenkin sitten kavereiden kanssa taas Mosselle kurssille. Ville ja Rita pääsevät näillä näkymin mukaan. Ottaisin Piskin mukaan, mutta kun sillä ei ole vielä silloin rabiesvasta-ainemääritykset kunnossa, niin se saa jäädä kotiin tällä kertaa. No, kesällä Mosse tulee taas tänne meille pitämään kurssia ja täytyy silloin osallistua sinne Piskin kanssa.

Tässä vielä vähän kuvia Ritan, Ettan ja Matin pennuista:

Ensin Loitsu (Ritan pentu) ja Turbo (Ettan pentu). Kuvan on ottanut Hansu Laitala



Sitten Zack (Ritan pentu, kuva Pia Miettinen)



Ja lopuksi vielä Zici (Matin pentu), (kuva Tarja Melakari)