This is a glowing text

tiistaina, lokakuuta 28, 2008

Keritsemisurakka tehty - Alla får är nu klippt

Tapio har jobbat hårt i fårhuset. Han har klippt 300 tackor. Jag kunde inte hjälpa så mycket på grund av min dålig rygg. Jag klippte bara 4 avelsbaggar och en tacka. Det är sSå lite när man jämför det till Tapios utförande. Tackorna skall få sina baggar snart och det menar att mest av lamningarna kommer att hända i April.

Melkoinen urakka takana. Tapio on rehkinyt lampolassa ja kerinnyt kaiken kaikkiaan 300 uuhta. Huh, melkoinen työ, mutta nyt se on tehty. Tänä vuonna minusta ei paljoa ollut apua, sillä tuo selkä on ollut sen verta huonossa kunnossa, että sain aikaiseksi keritä vain meidän siitospässit (4 kpl) ja yhden uuhen. Aika vaisu saldo Tapion saldoon verrattuna. :)

Eilen Tapio sitten lajitteli uuhet myös astutusryhmiin ja ihan kohta laitetaan pässit töihin (elleivät mene jo tänään sillä aikaa kun itse olen Helsingissä töissä). Eli se tarkoittaa sitä, että suurin osa karitsoinneista ajoittuu tuonne huhtikuulle. Ihan hyvä, silloin on jo isoimmat pakkaset ohi ja se helpottaa paljon työtä.