This is a glowing text

maanantaina, lokakuuta 20, 2008

Paimennustreeniä ja hienoja tuloksia - träning och fina resultater

Jag har tränat hela veckosluten. Det är härligt att träna nu när jag kan änvända jätte stor fält och öva hämtningarna över 600 meter långt. Rita och Ville kan nu hämta dolda får väldigt fint. Jag tänkte arrangera träningstävling på söndagen. Om du vill deltaga, ring till mig (telefon 050-5274491). Startavgift är 10 euro plus moms.

Mattis son Zici har tävlat agility och fått tre 0 (en vinst och två andra plats). Ritas son Loitsu har också tävlat och det gick väldigt fint trots noll av platsläggande vid gående. Villes dotter Milli har tävlat FM Canicross och blev 5 (av 38 deltagare). Fint jobbat Tarja och Zici, Loitsu och Oona, Niko och Milli.

Koko viikonloppu on mennyt paimennusta treenatessa. Ollaan Tanjan kanssa treenattu joka päivä ja tosi mukavaa on etenkin nyt, kun sain käyttöön iiiiison pellon, jossa voi treenata oikein tosi pitkiä hakuja. Lisäksi olen Villen ja Ritan kanssa ottanut hakuja, joissa lampaat ei ole olleet näkyvissä eli koirat on joutunut etenemään tosi kauas ja etsimään lampaat sekä itsenäisesti nostamaan ne kohti minua. Hieno nähdä miten hyvin koirat osaa homman vaikkeivat saa ainuttakaan käskyä, kun ei voi käskytellä, kun kerran mitään ei näe.

Sunnuntaina rakennettiin Tanjan kanssa kisarata (Tanja teki hikisimmän työn, kun en tuon selkäni takia oikein kankea jaksanut heiluttaa). Nyt on tosi hieno rata pystyssä. Pystyy treenaamaan noita valtavan pitkiä hakuja ja vaikka tuplahakuja, jos vaan sais muutaman ihmisen pitämään lampaita aloillaan sen aikaa, että pystyy koiraa lähettelemään. Laitoimme pystyyn sellaisen pyöreän häkin, joka tulee olemaan ykkösluokan kisoissa ens vuonna. Loppuviikosta laitan pystyyn vielä maltanristin, jotta sitäkin pääsee sitten treenaamaan. Ens sunnuntaina onkin sitten mahdollisuus tulla ajamaan rata harjoituskisoihin. Jos innostuit, soittele (puh. 050-5274491) ja varaa paikka. Lähtömaksu on 10 euroa plus alv.

Hienoja tuloksia ovat lapsukaiset saaneet aikaan. Matin poika Zici juoksi kolme nollaa agilitykisoissa (1 voitto ja 2 toista sijaa). Villen tytär Milli osallistui Canigrossin SM kisoihin ja hienosti 5 sija (38 osanottajaa). Ritan poika Loitsu kisasi tokokisoissa. Niukasti alle ykköstuloksen, kun liikkeestä maahanmeno nollaksi. Tsemppiä seuraavaan kisaan ja kyllä se ykkönen sieltä tulee aivan varmasti. Tosiaan, ihan älyttömästi onnea Tarjalle ja Zicille, Nikolle ja Millille sekä Oonalle ja Loitsulle.

Tässä vielä pari kuvaa Zicin vauhdikkaasta menosta (kuvaaja Sari Eskelinen)

1 Comments:

At 20 lokakuuta, 2008 22:57, Blogger Tanja said...

Hienoja tuloksia Matin, Villen ja Ritan jälkikasvulla taas kerran!
Pari päivää piinaa jäljellä... ;)

 

Lähetä kommentti

<< Home