This is a glowing text

keskiviikkona, kesäkuuta 23, 2010

Pentu menehtyi - Tyvär, blev det ingen valp

Tyvär dog Ritas valp vid kejsarsnitt. Hon var brun vit tik. Vad tråkigt livet kan vara. //

Valitettavasti Ritan pentu menehtyi. Pelkäsin ongelmia, kun tulossa oli vain yksi pentu ja sekin perätilatarjonnassa. Yhden pennun kanssa tulee helposti se ongelma ettei se riitä käynnistämään synnytystä ja niin siinä nyt Ritan tapauksessa kävi. Rita oli siis keinosiemennetty pakastespermalla. Vielä maanantaina, tiineyden 63. päivä kävin eläinlääkärissä, jotta katsottiin ultralla, että pennulla on kaikki hyvin. Kaikki näytti olevan ok ja niinpä päätin, että odottelemme vielä pari päivää, jos kuitenkin synnytys alkaisi. Varasin sitten tälle päivälle eli keskiviikolle ajan keisarinleikkaukseen, jos siihen mennessä ei olisi mitään tapahtunut. Eilen ja tänään pistin pikkusen huolestuneena merkille, että LisKo ei enää potkinut niin terhakkaasti mahassa kuin aiemmin, liikkeet kuitenkin vielä tuntuivat.

Pelkäsin koko aamupäivän, sillä Ritan edellinen keisarinleikkaus oli aika masentava. Silloinhan kuoli seitsemästä hienosta pennusta viisi ilman mitään järjellistä selitystä. Nyt valmisteltiin kaikki huolella ja kiitos Ritan rauhallisuuden pystyttiin se pitämään hereillä vatsan karvojen ajelun, pesun ym. aikana. Rita laitettiin uneen juuri ennen ensimmäistä viiltoa ja pentu saatiin salamavauhtia ulos kohdusta. Vaan ei auttanut ei, pentu ei vaan yksinkertaisesti alkanut virota ja hiipui hiljalleen pois. Olisi ollut niin nätti ruskeavalkoinen tyttö, oikea LisKo.

Eipä siinä sitten muuta voinut tehdä kuin sulkea Ritan vatsa ja lähteä murheellisin mielin kotia kohti. Tämän yrityksen jälkeen ei Ritaa enää tulla astuttamaan vaan se saa jatkaa täällä meidän tilalla työkoirana loppuelämänsä.

Voihan itku kuinka joskus vaan elämä on niin rankkaa. Hyvästi pikku LisKo.

6 Comments:

At 23 kesäkuuta, 2010 18:34, Anonymous Anonyymi said...

Voi ei :( Olen tosi pahoillani. Kovasti voimia!!

-Anne-

 
At 23 kesäkuuta, 2010 21:02, Anonymous Anonyymi said...

Voi harmin paikka :( Jaksamista teille surun keskelle .'(

Pirjo @ Tronic

 
At 24 kesäkuuta, 2010 12:38, Anonymous Anonyymi said...

Voih :ó( Olen todella pahoillani, jaksamista teille!

 
At 24 kesäkuuta, 2010 14:42, Blogger Monika said...

Usch jag är så ledsen för din skull, att inte få någon valp efter Rita :-(. Förstår inte varför det ska gå så illa !!
Jag ska försöka seminera Zoe med Jamie ;-) Om du kan vara intresserad av en valp efter Ritas syster säg bara till. Många styrkekramar från Knutsta .<3

 
At 28 kesäkuuta, 2010 13:36, Anonymous Riikka said...

Voi iso harmi.... :´( Ei tullut sitten uutta pikkuritaa Röysynkulmaa vauhdittamaa...Jaksamisia!

 
At 01 heinäkuuta, 2010 16:32, Anonymous Maria said...

Niin surullista :( Toivottavasti Rita on alkanut toipumaan!

 

Lähetä kommentti

<< Home