This is a glowing text

maanantaina, kesäkuuta 05, 2006

Kuka osaa saksankieltä?

Moi

Nyt tarvittaisiin saksankielentaitoisen apua. Luin kyllä saksaa koulussa, mutta tuli käytyä vähän liikaa hevostallilla sen lukemisen sijaan ja näin lopputulos jäi aika heikoksi. Löysin nimittäin netistä hyvän selostuksen Villen ja Ritan (äidin puolelta) sukulaisesta, Bobby Dalzierin Wispistä. Mun saksankieli on vaan niin surkeaa, että ymmärrän ehkä joka kymmenenen sanan. Tässä linkki: http://www.clan-alba.de/wisp.htm

Sen mitä ymmärsin on tuo esi-isä ollut melkoinen koira.

Illalla käytiin auttamassa naapuria lampaiden siirrossa. Matti ja Teppo pääsi hommiin. Uuhet karitsoineen ei ole niitä helpoimpia siirrettäviä, mutta hyvin saatiin homma sujumaan.

Sen jälkeen käytiin tsekkaamassa omat lampaat ja yksi sairas uuhi piti saada kiinni. Ilman koiraa siitä ei olisi tullut yhtään mitään, sillä meidän lampaat ei ole kesyjä. Matti auttoi tosi hienosti kiinnittämällä uuhen huomion itseensä, jolloin pääsin hiipimään uuhen taakse ja sain napattua sitä takajalasta kiinni (paimensauva oi tietty jääny lampolaan). Utaretulehdushan sillä ressulla oli ja niin toimmekin sen autolla kotia.

Koska Ville ja Rita tarvitsi myös ohjelmaa treenasin vielä illalla niiden kanssa. Rita sai harjoitella flankkauksia sellaisiin suuntiin mihin se ei ollut menossa sekä rauhallista kuljetusta. Villen kanssa tehtiin laumanjako- sekä häkitysharjoituksia. Tehtiin häkitys vaikeemmaksi jakamalla uuhet kahteen ryhmään, jolloin toisen ryhmän häkitys ei ole niin helppoa, kun niillä on koko ajan veto toisten luokse.

Terv. Päivi

2 Comments:

At 06 kesäkuuta, 2006 22:06, Anonymous Anonyymi said...

Kiva tää sun blogi!
Minä olen jämähtänyt samoihin vanhoihin harjoituksiin paimennuksessa. Olisipa kiva piipahtaa yksityistunnille jos huolit.

t mj

 
At 06 kesäkuuta, 2006 22:39, Blogger Päivi Nietosvaara said...

Ei muuta kuin sovitaan päivä ja aika.
Päivi

 

Lähetä kommentti

<< Home