This is a glowing text

perjantaina, heinäkuuta 27, 2007

Paimennuskurssi ja pentujuttuja

Kolmen päivän paimennuskurssi takana. Hauskaa oli, mutta samalla aika rankaa. Kun vielä oli Ettan pennut hoidettavana (tosin nyt on onneksi helpoin vaihe pentujen kanssa), niin kyllä päivät pitkäksi venyivät ja aamulla taas aikaisin ylös. Kurssilla oli varsin hyviä koiria. Gunnel jaksoi väsymättä neuvoa jokaista kurssilaista ja häneltä löytyi neuvoja mitä erilaisempiin asioihin. Kiitos Gunnel, jälleen kerran, että tulit meitä opettamaan.

Tässä Samun Sigma harjoittelee kuljetusta:



Anki (vas.) Gunnel ja Mico pitävät neuvonpitoa siitä miten harjoitus sujui. Anki myös tulkkasi sujuvasti kaiken muille kurssilaisille:



Micon Göstan tyylinäyte. Gösta on upeasta Jack-Liz pentueesta, jonka kaikki pennut tuotiin tänne Suomeen ja kaikista on kehittynyt varsin lupaavia ja hienoja paimenkoiria:



Ettan pennut ovat kasvaneet hyvin ja voivat oikein mainiosti. Etta on hyvä emo, jolta riittää maitoa. Kunhan taas elämä täällä Kiikalassa rauhoittuu, yritän napsia pennuista lisää kuvia. Kuulin juuri, että penikkatautia on taas liikkeellä. Tämä onkin varsin vakava asia, kun ajatellaan näin pieniä pentuja kuin Ettalla on. Selvittelen minkälaisiin varotoimenpiteisiin on syytä ryhtyä, mutta pennun katsojien on paras varautua siihen, että pentuja ei pääse katsomaan kovin montaa kertaa ja kun niitä tulee katsomaan, täytyy varautua erityisen huolelliseen suojaukseen (käsien desinfiointi yms.). Tarkempaa infoa sitten erikseen.