This is a glowing text

lauantaina, maaliskuuta 08, 2008

Vähän lammasruokaa

Pääsiäinen tulossa ja lammasta tietty pitäis syödä. Tässä yksi ohje jossa pääraaka-aine lampaanjauheliha.

Fetalla täytetyt lammasmurekepihvit
4-5 ruokailijalle

500 g lampaan jauhelihaa
1 sipuli
1 rkl öljyä
2 rkl perunajauhoja
1 dl vettä
1 muna
1-2 tl aromisuolaa
1/2 tl mustapippuria
1-2 tl organoa
täytteeksi:
150-200 g fetajuustoa

Tillikastike:
1 tlk kermaviiliä
1 tl aromisuolaa
1/2 tl sitruunapippuria
1 dl tillisilppua

Silppua sipuli ja pehmitä öljyssä pannulla. Sekoita kaikki ainekset tasaiseksi massaksi. Jaa murekemassa kahdeksaan osaan ja muotoile pyörylöiksi. Litistä pyörylät litteiksi, laita täytteeksi fetaviipale ja ummista kostutetuin käsin pihveiksi. Aseta pihvit uunivuokaan tai uunipannulle leivinpaperin päälle ja kypsennä 225-asteisessa uunissa 15-20 minuuttia. Tarjoa tillikastikkeen kera.

Nam. Olen tehnyt tästä vielä eri muunnoksia niin, että välillä olen käyttänyt kokolihaa ja tehnyt lihakääryleitä. Väliin olen voinut laittaa myös maustettuja tuorejuustoja, esim. mustapippurituorejuusto on hyvää.

3 Comments:

At 08 maaliskuuta, 2008 21:16, Anonymous Anonyymi said...

Namm... Jos ensimmäisen kerran tekisi oikeaa pääsiäisruokaa pääsiäisenä. Meillä on jäänyt rahkapiirakka-asteelle, kun ollaan perinteisesti aina mökillä nauttimassa aurinkoisista säistä ja jäällä hiihtämisestä.

Taidanpa kokeilla tänä vuonna lammasruokaa. Kivan näköinen matto, kauanko sulla menee sellaisen tekemiseen?

Sari

 
At 09 maaliskuuta, 2008 21:54, Blogger Päivi Nietosvaara said...

Moi

Lammas on oikeesti hyvää. Kannattaa kokeilla.

Tuon "hunajakenno" maton (230 cm pitkä) tein parin illan aikana. Kun vauhtiin pääsee, ei sitten oikein malta lopettaakaan.

Päivi

 
At 10 maaliskuuta, 2008 14:50, Anonymous Anonyymi said...

Nam, mikä resepti. Tuota täytyy kokeilla, kun pakkasesta löytyy tuo lihakin valmiina :)

t. Hanna & Nana & Kit

 

Lähetä kommentti

<< Home