This is a glowing text

maanantaina, joulukuuta 01, 2008

Flunssaa oikein olan takaa

Jag har förkylt mig och det är inte så trevligt. Men jag hade lovat att hålla föreläsning i FKL fullmäktiges möte av vallningsprov och det gjorde jag också. Det var inte lät när det kom nästan inte alls ljud av mig, men lyckligtvis var där en bra mikrofon och akustik. Sen väntade jag med spändhet att hur händer det, får vi officiella vallhundprov under FKL eller inte. I eftermiddag på söndagen fick jag ett medelande att vi har nu officiel vallningsprov till bordercollie och kelpie. Jippii, nu är det sant.

Vårt granne har köpt ny vallhund från Mosse. Jag har inte ännu sett den, men hoppas jag kan se honom i slutet av veckan. Mattis och Helmis valpar ser fint ut. Dom är 1 vecka gammal och växer fint. Teppo mår bättre. Jag håller tummarna uppe att han blir helt frisk.

Kävin reilu viikko sitten ottamassa flunssapiikin ja sen jälkeen sitten sairastuinkin flunssaan. Sattumaa vai piikistä johtuvaa, kuka tietää. No niin tai näin, aika on mennyt köhiessä eikä juuri mitään ole jaksanut tehdä. Lauantaina kuitenkin raahauduin Espooseen, Kennelliiton valtuustoseminaariin, pitämään puolen tunnin esitystä tulossa olevista paimennuskokeista. Pelkäsin yli kaiken, että ääni pettää kesken esityksen, kun sellasia oireita oli ilmaantunut ja samaten hirvittävät yskänkohtaukset oli myös vaarana. Onneksi auditoriossa oli kunnon mikrofoni ja muutenkin akustiikka ja oheislaitteet huippuluokkaa. Sain kuin sainkin vedettyä esityksen läpi ja ihan mukava maku hommasta jäi. Sitten saikin jännätä pitkälle sunnuntai-iltapäivään, että minkä ratkaisun Valtuusto tekee paimennussääntöjen suhteen. Myöhään iltapäivällä sain sitten viestin, että läpi meni. Joten nyt meillä on sitten Suomessa viralliset Kennelliiton hyväksymät paimennuskokeet ensi kesästä lähtien. Kova työ tämän asian eteen on tullut tehtyä, mutta työ jatkuu edelleen, sillä nyt pitää oikein tosissaan tehdä töitä, jotta saadaan koulutettua tuomarit ja koetoimihenkilöt ja ensi kesän kisatkin pitää anoa tämän vuoden loppuun mennessä. Kiirettä pitää siis edelleen.

Ilmat sallis taas paimentamisen, mutta nyt ei flunssan takia kerta kaikkiaan jaksa. Täytyy odottaa muutama päivä ja toivoa, että loppuviikosta sitten on siinä kunnossa, että jaksaa taas treenata täysillä. Saimme tänne seudulle uuden paimenkoirankin, kun yksi naapureistamme haki Ruotsista peruskoulutetun paimenkoiran tilalleen työkoiraksi. Craig on Jaran Kniven Eddien täysveli. Kunhan Juha vielä terveystarkastaa koiran (lonkat, kyynärpäät, silmät), niin jos kaikki on ok, on siinä yksi hyväsukuinen koira jalostusta ajatellen.

Matin ja Helmin pennut voi paksusti. Piakkoin täytyy mennä niitä katsomaan, mutta odottelen nyt ensin, että tämä flunssa hellittää, kun ei viitsi mennä tartuttamaan sitä Tanjaan. Tepon vointi on paljon, paljon parempi. Toivotaan nyt, että toipuu täysin entiselleen.