This is a glowing text

sunnuntaina, toukokuuta 03, 2009

Ihana kevät - härlig vår

Hej alla vänner. Det är härlig väder. :) Nu har nästan alla tackorna lammat och det blir lite lugnare. Man hinner kanske träna valning. Vårt valp, Knutstas Iita (15 veckor) tände till fåren och det såg jätte fint ut när hon samlade fåren och kunde lite fösa dom. Häftigt. Tapios Piski har betäckt en tik (Covateco GoldenEye). Vi vet inte ännu om det blir valpar men alla märkerna visar att hon är drägtig.

Ihanaa, että on kevät. Tämä on kyllä vuoden parasta aikaa. Aurinko paistaa, on lämmintä, luonto herää parhaaseen loistoonsa. Eikä ole vielä hyttysiä tai paarmoja, vaikka käärmeitä onkin jo bongattu - ikävä kyllä.

Huhtikuu olikin aika kiireinen, kun karitsointihuippu ajoittui tuonne pääsiäisen tienoille. Olin töistä viikon poi'itus lomallakin ja loma osui juuri sopivaan aikaan eli kiireisimpään karitsointiaikaan. Nyt on enää muutama uuhi poikimatta ja sitten homma selvä. Eilen kunnostin yhden laitumen valmiiksi ja kun ruoho vielä pikkasen kasvaa saan sinne paimennuslampaat (eli uuhet joita ei ole astutettu). Nämä paimennuslampaat ovat sitten kesän kokeissa myös käytössä. Lampaita on aika iso ryhmä, noin 50 uuhta, ja niitä vaihdetaan tosi usein, jotta pysyvät hyvin liikkuvina ja vastaavat oikein koiran toimintaan. Inhoan yli kaiken sellaisia kesyjä, ylipaimennettuja lampaita, jotka marssivat samoissa saappaissa ihmisen kanssa, teki koira sitten mitä tahansa. Ei sellaisten kanssa voi koiraa kouluttaa tai ainakin koiran osaamisesta saa aivan väärän kuvan - valitettavasti koira tuntuu siltä, että se osaa, mutta tosi paikan tullen ei sitten osaakaan.

Iita pääsi myös tutustumaan lampaisiin ja hetken ihmettelyn jälkeen se likka syttyi ja kunnolla. Ei paljoa päätä palellu, kun keräs lampaat kasaan ja alkoi niitä kuljettamaan, meni jopa maahankin, kun lampaat pysähtyi ja homma oli tasapainossa. Aika hienosti 15 viikkoa vanhalta pennulta. Mutta Iita onkin Ritan siskon tyttö, joten osasin odottaa, että ainesta koirasta kyllä löytyy.

Parin viikon päästä mennään Piskin ja Ritan kanssa Saloon koiranäyttelyyn. En ole mikään näyttelyihminen, mutta kun monessa hommassa se näyttelytulos vaaditaan, niin koitetaan nyt sitten, jos saisi sen homman hoidettua pois alta.

Piskillä kävi nainen, Koodi (Covateco Golden Eye), vielä ei ole varmuutta siitä tuliko morsian kantavaksi, mutta merkit viittaa siihen, että niin olisi käynyt. Yhdistelmästä lisää Covateco kennelin sivuilla.

Tänään olin minulle tän vuoden ekassa pk-kisassa tuomarina. Ilma suosi ja puoli päivää metsässä sujui oikein mukavasti. Koiria nämä kevään ensimmäiset lämpöiset päivät kyllä kiusaa ja niinpä muutama koira ei oikein yltänyt omalle tasolleen, kun kuumuus sai olon niin veltoksi. Seuraavalla kerralla sitten paremmalla onnella.

Tähän lopuksi laitan vielä muutaman Tanja Vahteran ottaman hienon kuvan meitin koiruuksista.

Matti on vähän duunaillut omia hauskuuksiaan. Tykkää kovasti kuraojista, niinkuin näkyy




Iitalla oli hauskaa Tanjan Jaden kanssa (Iita on tuo ruskea/musta söhrövärinen ja Jade taas tuo, jolla on puoli päätä valkoista)





Sitten vielä Piski



Ja Rita vauhdissa

1 Comments:

At 03 toukokuuta, 2009 17:17, Blogger Monika said...

Hej! Vilka fina bilder! Ganska häftigt att hon har tänt redan, hoppas att det blir bra i framtiden oxå.Kul att ni är nöjda med lilla Iita.

 

Lähetä kommentti

<< Home