This is a glowing text

sunnuntaina, huhtikuuta 08, 2007

Huippupäivä - Monty Robertsin näytös Ypäjällä

Tänään on ollut aivan uskomattoman hieno päivä! Pidän ihan kauheasti hevosista ja nuorempana on niiden kanssa tullut jonkin verran puuhailtua, joten lähdin aivan into piukalla Ypäjälle katsomaan hevoskuiskaajanakin tunnettua Monty Robertsia. Monty piti Ypäjällä kahtena päivänä näytöksen, jossa hän näytti miten ongelmahevosia käsitellään. Minulla oli liput tälle sunnuntaille. Hyvissä ajoin suuntasin Elisan ja Tuijan kanssa maneesille, jotta saisimme mahdollisimman hyvät katselupaikat. Se kannatti, sillä pääsimme tosiaan parhaimmille paikoille mitä voi toivoa.

Näytös oli kertakaikkisen upea. Lumoutuneena katselimme, kuinka Monty selvitti mitä hankalimmat hevosten ongelmat aivan uskomattoman upeasti. Suorastaan telepaattisella otteella. Hän sai pukittelevat, purevat ja potkivat hevoset lauhkeiksi kuin lampaat. Hevonen, jota ei kertakaikkiaan pystynyt lastaamaan autoon, käveli hetken kuluttua autoon vapaana vailla minkäänlaista vastustusta. Hevonen, joka oli heittänyt kaikki ratsastajat selästään ja oli ollut kymmenellä omistajalla 2 vuoden sisään, kantoi Montyn käsittelyn jälkeen ratsastajaa rauhallisesti ja luottavaisesti.

Näytös oli tosiaan niin upea, että sitä ei pysty sanoin kuvaamaan. Tunnen olevani etuoikeutettu kun sain omin silmin nähdä elävän legendan käsittelevän hevosia niin, että ne olivat hetken kuluttua kuin sulaa vahaa. Monty itse totesi, että ei ole olemassa ongelmahevosia. On vain hevosia, joilla on ongelmia ihmisen kanssa.

3 Comments:

At 09 huhtikuuta, 2007 14:59, Anonymous Anonyymi said...

Taitaa päteä tuo sama myös koiriin, eli ei niitä nk. ongelmakoiria taida oikeasti hirveän montaa olla.

 
At 09 huhtikuuta, 2007 23:43, Anonymous Anonyymi said...

Näin televisiosta pätkän kyseisestä tapahtumasta ja vaikuttavan näköistä oli. Hienoa, että huomasit tapahtuman ja kävit ihastelemassa eläinten kielen taitavaa tulkitsijaa. Tässä on vielä itse kullakin paljon opittavaa eläinten sanattomasta viestinnästä!

Sari

 
At 12 huhtikuuta, 2007 15:14, Anonymous Anonyymi said...

...kumpa oisin voinut olla muuukana...
t mj

 

Lähetä kommentti

<< Home