This is a glowing text

maanantaina, huhtikuuta 16, 2007

Pitkästä aikaa rauhallista

Tuntuu tosiaan ihan oudolta, kun ei ole koko ajan kiire johonkin. Toki lampolassa tapahtuu, mutta kun yksi tai kaksi uuhta per päivä poikii, ei se tunnu yhtään missään. Otin muutaman poistoon menevän uuhen ulos ja koitan, josko niistä olisi treenilampaiksi. Toistaiseksi ovat vähän turhan vaativia vieraille koirille. Joko menevät täysillä tai sitten hyökkäävät koiran päälle. Tosin Ritan päälle ei kukaan hyöki, sen ilme on viissiin sellainen, että uuhet tietää ettei sen kanssa pelleillä. Villelle ne yrittivät vähän uhitella, mutta Ville kertoi niille, että on viisainta kulkea Villen osoittamaan suuntaan. Ville käsittelee lampaita tosi rauhallisesti, mutta silti erittäin päättäväisesti. Näin lampaat huomaavat tosi nopeasti, että kannattaa tehdä niinkuin Ville määrää, niin silloin kaikki sujuu hyvin. Teppo ja Matti vanhoina tekijöinä sitten osaavat käsitellä noita itsestään liikaa luulevia lampaita ammattitaitoisesti. Parin treenin jälkeen, uuhet alkoivat jo olla tosi hyviä ja kunhan vielä otan muutaman treenin ovat varmaan tosi hyviä.

Tuttipullokaritsoita on nyt jo 14. Ne ovat kasvaneet tosi hyvin ja ovat oikein pyöreitä ja sopusuhtaisen näköisiä. Hapatettu maitosysteemi sopii niille hyvin. Pysyy mahat kunnossa ja kaikki juotettu maito menee kasvuun eikä ripulointiin.

Ritasta ei vielä pysty sanomaan onko se tiineenä. Se syö ihan yhtä hyvin kuin aina ennenkin. Juoksee hullunlailla ... niinkuin ennenkin ja vyötärö on yhtä hoikka kuin ennenkin. Viikko vielä odottelua ja sitten päästään ultralla kurkkaamaan löytyiskö sielä mahasta mitään. Etta ei puolestaan näytä aloittavan juoksuaan millään. Ei auta muu kuin yrittää odotella kärsivällisesti.

Nautitaan vielä tästä lämmöstä hetki ennenkuin kylmä kausi taas iskee.