This is a glowing text

sunnuntaina, joulukuuta 16, 2007

Piski paimentamassa

Rakensin ihan tosi, tosi, ison pyöreän häkin lampolan taakse ja otin sinne vajaa kymmenen uuhta. Sitten hain Piskin ja ajattelin, että katsotaanpas vähän minkälainen epeli pojasta alkaa kehkeytyä. Tuolla lenkillä ollessa se jo on alkanut näyttää varsin hienolta paimenelta, kun paimentaa toisia koiria, pääasiassa Villeä. Siispä rohkeasti vaan aitaukseen. Laitoin Piskille pitkän narun varuiksi, jos alkaa tulla liikaa vauhtia niin saan sen sitten jotenkin kiinnikin. Mutta siis Vau!, olin aivan onnesta soikeena, kun Piskipä toimi todella hienosti. Kiersi erittäin itsevarmasti ja päättäväisesti lampaiden taakse. Tasapainotteli niitä minulle kun kiersin lampaita ympäri ja osasi vaihtaa suuntaa, kun itse lähdin kävelemään toiseen suuntaan. Muutaman askeleen kuljetuskin kohti minua meni tosi hienosti ja kun yksi uuhista alkoi tuijottaa Piskiä, tuijotti Piski tuimana takaisin eikä epäröinyt hiukkaakaan. Kun uuhi sitten kääntyi, jatkoi Piski paimentamista tosi keskittyneenä ja määrätietoisena. Yritin vähän hätistää lampaita leviämään, mutta Piski palautti ne välittömästi kasaan. Koko ajan se työskenteli matalana ja häntä alhaalla, joka kertoi suuresta keskittymisestä. Pikku mies oli aika uskomattoman lupaavan oloinen. Näyttää siltä, että tuli valittua isukiksi juuri oikeanlainen uros, joka sopi hyvin Ritalle. Piskistä on kyllä tulossa tosi hyvä koira Tapiolle työkoiraksi. Loppuviikosta otetaan sitten seuraava harjoitus.

4 Comments:

At 18 joulukuuta, 2007 11:43, Anonymous Anonyymi said...

Et sitten malttanutkaan olla treenaamatta :) Mutta hyvältä kuulostaa eli onnea kasvattajalle onnistuneista jalostusvalinnoista.

Terkuin Sari ja bc:t

 
At 18 joulukuuta, 2007 12:27, Blogger Päivi Nietosvaara said...

Juu, malttaminen on suhteellinen käsite. ;) Piski vaan on näyttäny niin sellaselta, että on ihan pakko kokeilla ja raja se on minunkin itsehillinnällä. :)))
Päivi N.

 
At 18 joulukuuta, 2007 19:13, Anonymous Anonyymi said...

Malttia Päivi malttia :)

Tosin en itsekään malttaisi odottaa miten Skippy käyttäytyisi lampailla. Omasta mielestä Skippy vaikuttaa niin täyspäiseltä koiralta, että varmasti olisi myös hyvä paimen.

Pasi

 
At 19 joulukuuta, 2007 13:37, Anonymous Anonyymi said...

Ei kai tuollaisessa tilanteessa maltti voikaan pitää :-)
Meilläkin olisi maltti valttia... Miki-Matin-poika tuli viikko sitten taloon agilityummikkona ja menee jo nyt 8 esteen agilitytehtäviä. Jee!
t mj

 

Lähetä kommentti

<< Home