This is a glowing text

lauantaina, joulukuuta 01, 2007

Hienoja uutisia

Kylläpä tänään tuli hienoja uutisia. Matin tytär Numa (Tending Joy) aloitti tänään tokouransa tosi upeasti. 196 pistettä alokasluokasta ja luokkavoitto. Ikää Numalla ei vielä ole yhtä vuotta (synt. 21.12.2006), joten aika upea saavutus noin nuorella iällä. Iskä Matti on kovin ylpiä tyttärestään ja vielä ylpiämpi on sitten tämä kaksijalkainen täällä näppäimistön takana.

Eilen kokeilin vähän paimentaa Piskin kanssa lampolan karsinassa. Piski meni niin hienosti, että alkoi ihan hirvittää. Vasen kierros on selkeästi Piskille helpompi, sillä olisi vaan kiertänyt vasempaan. Pienen väännön jälkeen onnistui myös oikealle kierto ja kun Piski tajus, että niin voi tehdä, se alkoi mennä myös oikeaan tosi hyvin. Piskillä on hieno tyyli. Se menee matalana, häntä alhaalla ja erittäin päättäväisellä ilmeellä ympäri lampaita. Intoa tuntuu olevan tosi paljon ja lukee jo nyt hienosti lampaiden aikeita. Ei tunnu säikkyvän edes pienistä kolhuista, kun uuhi paineli pikkasen railakkaasti pennusta yli. Uuhien ja seinän väliin menee ilman minkäänlaista epäröintiä ja määrätietoisesti tunkee itsensä uuhien toiselle puolelle. Ikää Piskillä on nyt 6 kk ja tämän treenin perusteella ei ole vielä kiire aloittaa kunnon treenausta. Toisin kuin äitinsä samassa iässä, Piski kuuntelee paremmin ohjaajaa ja Piski on selkeästi helpompi ohjattava. Näin ollen sen voi antaa rauhassa kasvaa vielä muutaman kuukauden ennenkuin aloitan perusteellisemman treenaamisen. Tapion työkoirahan Piskistä on tulossa, mutta en malta pitää näppejäni siitä erossa, kun se on niin makeen tuntunen. Pitäähän sitä vähän päästä treenaamaan :)

2 Comments:

At 03 joulukuuta, 2007 10:01, Anonymous Anonyymi said...

Hienoa, että penne pelittää! Kuinka sä maltat olla treenaamatta :)

Sari ja bc:t

 
At 03 joulukuuta, 2007 12:26, Blogger Päivi Nietosvaara said...

Hyvin maltan. Piski näyttää kuuntelevan hyvin ohjaajaa ja sen takia sitä ei vielä tarvitse alkaa siinä mielessä kouluttaa. Paimentamisen kannalta taas on parempi, että se kasvaa henkisesti lisää, sillä tässä iässä pentu on harvoin valmis kestämään sitä prässiä mitä siihen pitää kohdistaa harjoituksissa, jotta se tekee kuten halutaan ja jotta lampaita ei turhaan stressata. Poikkeuksiakin on, esimerkkinä Rita, jonka treeni piti aloittaa jo puoli vuotiaana. Jos olisin odottanut pidempään, olisi henkien taistosta tullut vähän turhan raju.

 

Lähetä kommentti

<< Home