This is a glowing text

sunnuntaina, maaliskuuta 23, 2008

Kevät keikkuen tulevi, kisoja ja karitsoita

Ruotsissa Mossen luona on nyt pääsiäisenä monipäiväiset kisat. Olispa ollu mukava lähteä sinne, mutta aina ei voi tehdä sitä mitä mieli tekisi.

Eilen siellä kisattiin IK-1 luokkaa, jossa oli 30 osanottajaa. Voittoon ylsi hienosti meidän Ritan sistko Knutstas Red Zoe. Pisteitä tuli peräti 94, josta hakukaaren osuus 48. Samoilla pisteillä tuli toiseksi Mossen hieno uusi koira Jim. Jim jäi toiseksi, sillä sen hakupisteet olivat 47. Hurraa, hurraa, hienoa Red Zoe ja Jim.

Meille syntyi eilen ensimmäinen tämän kevään karitsa. Ikävä kyllä kuolleena. Eli karitsa oli jo kuollut joku aika sitten, mutta ei onneksi ollut vielä alkanut mätänemään. Emona oli ensikertalainen ja karitsa olis ollu melkoisen iso. Oli kova työ saada se ulos, kun kuolleen karitsan kyseessä ollessa puuttuu se liukastava lima. Saimmekin spruutata oikein tosi paljon liukasteainetta, jotta saimme karitsan ulos. Meillä on liukastetta sellaisessa pullossa jonka korkista lähtee letkun pätkä. Tuo letkunpätkä on helppo ujuttaa sinne ahtaisiin paikkoihin ja siten spruutata liukastetta sinne missä sitä tarvitaan.

Ulkona sataa nyt lunta ja maa on ihan valkoinen. Pakkastakin muutama aste. Silti tulppaanit ja narsissit tunkee jo maasta ylös. Kohta on kevät.