This is a glowing text

keskiviikkona, maaliskuuta 12, 2008

Nettiongelmia ja susia

Kotisivujen päivitys on nyt pysähdyksissä, kun on ilmaantunut jotain ongelmia tiedostojen siirrossa palvelimelle. Asiaa selvitellään Domainkeskuksen kanssa. Siihen asti kunnes asia saadaan kuntoon en pääse päivittämään sivuja. Onneksi sentään tämä blogi ja keskustelufoorumi toimii.

Eilisessä Salon Seudun Sanomissa oli juttua, että Kiikalassa on nähty susia. Rupes pikkasen hirvittämään. Koirat sai nukkua yönsä sisällä kennelissä ja mielessä pyörii nyt, että mitenhän kohta käy kun lampaat pistetään ulos. Uuhia karitsoineen tulee olemaan noin 600, joten ei niitä joka ilta voi sisällekään kuskata. Saas nähdä pitääkö kohta alkaa rakentamaan susiaitoja. Voi "iso ruma sana" sanon vaan tähän.

10 Comments:

At 12 maaliskuuta, 2008 20:07, Anonymous Anonyymi said...

Tämä on taas kaupunkilaispojan tyhmä kysymys, eikä sitä pidä lukea rivien välistä, mutta tiedätkö Päivi onko laumanvartija koirien käyttö susien häätämiseksi yleistä Suomessa?

Pasi

 
At 12 maaliskuuta, 2008 21:31, Blogger Päivi Nietosvaara said...

Ei ole yleistä, mutta niitäkin on nyt jokunen lampuri ottanut. Aika näyttää miten tulee tehoamaan. Luin netistä jokina aika sitten tarinaa laumanvartijoista ja tarinan mukaan susi tuli laumaan, söi ensin laumanvartijakoiran ja sen jälkeen lampaita.

Meille se ei ainakaan tällä hetkellä ole varteenotettava vaihtoehto. Lampaat on siroteltu useille eri laitumille ja koiria pitäis olla monta. Aitojen sellasia, ettei kukaan ulkopuolinen pääse aitaukseen ja joudu koiran hyökkäyksen kohteeksi. Lisäksi paimenkoirien käyttö olis hankalaa, kun pitää ensin pyydystää se laumanvartija ja sitten vasta voi päästää paimenkoiran töihin. Muutenhan laumanvartija tappais paimenkoiran, kun kokee, että se tulee syömään hänen perhettään.

 
At 13 maaliskuuta, 2008 12:34, Anonymous Anonyymi said...

Ja eikö jokaisessa laumassa tulisi olla ainakin 2 koiraa eli teillä ainakin 6 laumanvartijakoiraa...?Minullakin 2-4. No thänks.

 
At 13 maaliskuuta, 2008 12:34, Anonymous Anonyymi said...

^ t mj

 
At 13 maaliskuuta, 2008 15:39, Blogger Päivi Nietosvaara said...

Eli sitten olis yhteensä 11 koiraa (5 bordercollieta ja 6 laumanvartijaa). Ei oikein houkuta.

 
At 13 maaliskuuta, 2008 15:41, Anonymous Anonyymi said...

Mitä? Semmosta isoa karvasta nallukkaa ois niin mukava halia ja rutistaa :)

Kyl mäkin otin Figon aina sisälle yöks, viime kesä ku asuttii kahestaa landel. Olivatpa sutenki nähneet siin lähistöl, joten päätin ottaa murmeliinin sisälle turvaan. Koira tosin ois tykänny enemmän viileästä ulkoilmasta.

Pasi

 
At 13 maaliskuuta, 2008 15:44, Anonymous Anonyymi said...

Voisitte pitää laumanvartijoita talviajat semmosina rapsutuskavereina sisällä!

Pasi

 
At 13 maaliskuuta, 2008 18:33, Anonymous Anonyymi said...

Susista ja vartijoista lampaisiin. Lukasimpa tuossa, että Uusi-Seelanti meinaa vähentää lampaiden kasvatusta ja siirtyä maitotuotantoon.

Pasi taas

 
At 14 maaliskuuta, 2008 04:25, Anonymous Anonyymi said...

Olisipa Suomessakin enemmän lampaanlihan tuottajia > teurastamopalvelut parantuisivat. Nyt joudun viemään 180 km päähän, koska 20 km päässä oleva teurastamo ei ota vastaan - ja maksaa tosi huonosti.

t mj
(Ei tule unta yöllisen lampolakäynnin vuoksi)

 
At 22 maaliskuuta, 2008 13:58, Anonymous Anonyymi said...

Noh, en tiedä tuleeko meistä Riikan kanssa koskaan lampaanlihantuottajia, mutta kesälampaita voisi isompana harkita. Paljonko lammas vaatii tilaa ja ruokaa ympärilleen? Täytyyhän sitä tietää, että millaiset minimivaatimukset tontilleen asettaa.

Pasi

 

Lähetä kommentti

<< Home