This is a glowing text

sunnuntaina, lokakuuta 12, 2008

Paimennusta

Perjantaina paimenneltiin taas Tanjan ja Lunan kanssa. Tanjalla oli oikein "hovikuvaaja" mukana ja hienoja kuvia Mia Lehtinen koiruuksista napsikin. Tässä linkki Tanjan albumiin, jossa kuvia voi käydä kurkkimassa: albumi. Treenasin Villen, Ritan ja Piskin kanssa. Otettiin pitkiä hakuja ja kaikenlaisia kuljetusjuttuja. Tanjan Lunalle treenattiin hakuja ja nyt Luna jo haki upealla kaarella lampaat 200 m päästä. Varsin hienoa edistystä Tanjalta ja Lunalta.

Rita hakukaarella

Piski hakukaarella

Lauantaipäivä menikin sitten Kotikoskella Elisan synttäreitä juhliessa. Kunnon synttäreillä paimennetaan, joten Ville ja Piski oli mukana ja pääsivät vähän ajamaan rataa. Edes tihkusade ei pystynyt meille mitään vaan hauskaa oli. Kiitos Elisa.

Tänään sitten spurttasin aamulla aikaisin Raisioon tuomaroimaan hakukisoja. Osanottajia oli vähänlaisesti, joten olin kotona jo kahden maissa. Ilma on tänään ollut mitä parhain ja niinpä sitten lähdin koirien kanssa taas, mitäs muutakaan, kuin treenaamaan. Piski sai harjoitella niin sisä kuin ulkoflänkkejä täydestä vauhdista sekä tietty hakua kaukaa ja sitä, että pystyn ohjaamaan sitä, kun se tuo lampaita. Ritan kanssa treenailtiin samanlaisia juttuja ja eritoten poispäinajoja. Rita on aika päättäväinen likka ja helposti on sitä mieltä, että hän kyllä tietää mitä pitää tehdä. No, meistä kahdesta minä olen kuitenkin vielä se jääräpäisempi, joten tälläkin kertaa voitto kotiin mulle. Ville saikin sitten siirtää ensin viisi lammasta häkkiin. Sitten ison lauman toiselta laitumelta treenilaitumelle. Sitten häkissä olijat sinne toiselle laitumelle. Hetken huilin jälkeen alettiin sitten treenaamaan noiden viiden, toiselle laitumelle siirretyn lampaan kanssa. Teimme kuljetuksia ristiin rastiin ja laumanjakoja. Nyt Ville tuli vauhdilla väliin ja osas hyvin ottaa haltuun ne lampaat, jotka halusinkin. Sitten ajettiin välillä kahta välillä kolmea lammasta sinne sun tänne. Välillä vaihto toisilta lampailta toisille, joita ajettiin sinne sun tänne. Annettiin välillä lampaiden lähestyä toisiaan, sitten Ville väliin ja kuljettamaan toinen porukka pois toisen luota. Sitten vihellyksellä vaihto toisille lampaille jne. Hauskaa oli ja Ville oli tosi täpinöissään tällasesta treenistä.