This is a glowing text

torstaina, joulukuuta 03, 2009

Eipä mitään ihmeitä / ingenting specielt

Det har inte hänt något specielt. Det har regnt ungefär ett månad varje dag, det är mörkt hela tiden och jag såg idag solen för första gången efter en månad. Nedan hittar du några bilder jag har tagit idag.

Aika rauhallista aikaa vietetään tällä hetkellä. Toki hommia on vaikka kuinka, mutta ne on sitten niitä, joihin ei tarvita koiria. Tänään pääsi vihoviimeinen lammas eroon villoistaan ja nyt on kaikki neljäsataa uuhta keritty. Olihan siinä urakkaa, mutta kun tekee vähitellen ei pääse rasittumaan liikaa. Tapio taas jälleen teki isoimman työn, mutta kylläpä minäkin hommassa ihan reippaasti auttelin ja ison liudan sainkin noita tätejä kerittyä tän syksyn aikana. Ens syksynä sitten varmaan vaihteeksi otetaan ammattikeritsijä hommiin niin tulee valmista ja äkkiä.
Koirankopit on maalattu ja ne odottavat valmiina, kunnes saadaan tarhat kuntoon ja kopit viritettyä niihin. Laitetaan kaikki tarhat uusiksi ja tarhojen pohjat kunnostetaan samalla.Koiruuksien kanssa on lähinnä kasvateltu kuntoa ja vietetty muuten rauhallista aikaa. Lampaat kasvattavat nyt mahojaan emmekä halua stressata niitä turhaan paimennuksilla, joten saavat mammat nyt rauhassa keskittyä jälkikasvunsa kasvattamiseen. Poistouuhia tulee kuitenkin ennenpitkää ja niitä sitten käytän paimennusharjoitteluun, kun niillä ei muutakaan hommaa talvisaikaan ole. Toivottavasti kelit pysyy hyvinä, jotta lampaiden ulkoilutus sujuu hyvin.

Tänään oli niin kaunis talvisää, että oli ihan pakko lähteä kameran kanssa ulos napsimaan muutamia kuvia koirista.

Tässäpä IitaSitten MattiTässä taas PiskiPiskin äitee RitaTeppoJa lopuksi vielä VillePitäähän sitä kaiken tän lopuks olla yksi taidekuvakin
3 Comments:

At 03 joulukuuta, 2009 19:23, Blogger Monika said...

Hej !
Vilka fina bilder på hundarna "mina" ;-) och vad stor Iita har blivit!! Vad betyder tässäpä??
Önskar jag kunde komma över det skulle vara jättekul. Kram Monika.

 
At 04 joulukuuta, 2009 13:20, Blogger Päivi Nietosvaara said...

tässä/tässäpä = här

 
At 26 joulukuuta, 2009 21:40, Blogger Tiia, Riitti ja Käämi said...

Kiitos terkuista, ja sanamuotoja täskemmetty. :)

 

Lähetä kommentti

<< Home