This is a glowing text

lauantaina, syyskuuta 19, 2009

Toinen kurssipäivä

Tänään oli vuorossa toinen kurssipäivä ja päätin treenata Piskin ja Ritan kanssa. Ensin Rita, sillä ajattelin, että paras aloittaa luupäästä, jotta on itse skarpeimmillaan. Yllättäen ;) jouduin taistelemaan maahanmenon kanssa, kun rouva on sitä mieltä, että maahan mennään vain jos on pakko. Koko ajan piti testata onko pakko ja aika sitkeä rouva ennenkuin alkoi mennä jakeluun, että minä tosiaan tulen ja kerron kädestä pitäen onko sinne maahan mentävä. Kiva, että rouvalla on luonnetta, mutta ei mitenkään helppoa, kun ei voi yhtään relata vaan joka sekuntti on oltava tarkkana kuin porkkana.

Piskin kanssa treenattiin sisäflänkkejä puhtaammiksi ja käskyä sille, että Piski pitää flänkissä etäisyyden samana eikä alka oikomaan. Nyt näkyi jo selvää edistymistä, sillä muutaman kerran Piski tarjosi jo varsin hienoja flänkillelähtöjä. Jee, kyllä se vaan oppii, kun on huippukouluttaja remmissä ja ajoitus kohdallaan.

Kaffepaussilla juteltiin vaikka mitä ja sain vahvistusta omille mietteilleni, kun kyselin Mr B:ltä, että mitä mieltä hän on nuoren koiran kanssa starttaamisesta kisoissa. Jos hän näkee, että kisoissa on villejä lampaita, joita on vaikea hallita, hän ei starttaa nuoren koiran kanssa vaikka olisikin ilmoittautunut kisaan. Nuoren koiran kanssa lähdetään kisaamaan vasta, kun koira on niin hyvä, että sillä on mahdollista voittaa kisat (heillä alin luokka on nursery class, joka vastaa meidän kolmosluokkaa. Eli koiraa ohjataan tolpalta, kuten meidän kolmosluokassa. Kuljetus voi olla esim. 100 x 100 x 50 tai enemmän. Hakumatkat voi olla tosi pitkiäkin). Aluksi otetaan koira mukaan kisoihin oppimaan kisafiilistä, sillä ei välttämättä startata siis ollenkaan, etenkään, jos lampaat on liian vaikeita. Hän ei halua opettaa nuorelle koiralle, että tilanne ei ole hallinnassa. Tässä olen täysin samaa mieltä. Jos koira oppii, että kisoissa on aina härdelli, se voi nopeasti tulla sellaiseksi, että kotona homma pelaa, mutta kisat toisensa jälkeen epäonnistuu, sillä koiralla on väärä kuva kisoista. Niinpä jatkan vaan harjoituksia. Tosin varmaan kisaan ennenkuin koirat on kolmosluokan tasoa, kun ihan vielä ei omat rahkeet välttämättä riitä niin pitkälle, että tolkku ajassa koiran sinne kolmoseen kouluttaisi. No, oppia ikä kaikki ja jos tässä terveenä pysyy ja on vielä hyviä vuosia edessä, ehtii tekemään vaikka mitä. Huomenna kurssi jatkuu ja innolla odotan mitä uutta huominen päivä tuo tullessaan.