This is a glowing text

keskiviikkona, syyskuuta 16, 2009

Kohta alkaa pitkä kurssi - Snart börjar B-kursen

Snart börjar sju dagarnas intensivkurs med vallning. Bobby Dalziel kommer hit och vi skall träna från morgon till kväll. Det är två lediga dagar till en deltagare. Om du blev intresserad hör av dig till mig. Lediga dagarna är 19.-20.9. Det blir spännande att se hur hundarna utvecklas.

Kohta alkaa varsinainen intensiivikurssi, kun Bobby Dalziel tulee tänne meille pitämään paimennuskurssia seitsemän päivän ajaksi. Itse osallistun kurssille kaikki 7 päivää ja vaihdan vaan koiria, jos alkavat väsyä. Pääpaino tulee olemaan Piskin koulutuksella, mutta kyllä Iita, Rita ja Villekin pääsevät työstettäviksi. Mattia ja Teppoa on enää turha vääntää, kun ovat jo sen verta iäkkäitä.

Kurssille olis vielä yksi paikka vapaana lauantaiksi ja sunnuntaiksi (19.-20.9.) peruutuksen vuoksi (osallistujan koira sairastunut). Nyt olis nopealle päättäjälle aikamoinen tilaisuus päästä yhden maailman parhaimmistoon kuuluvan kouluttajan oppiin. Joten otapa yhteyttä, jos innostuit.

Kouluttajan meriittilista on pitkä ja upeita tuloksia täynnä. Kolme International Supreme Championia, muistaaksi kuusi Scottish championia, huikea määrä Open klass voittoja ja yhtä huikea määrä sijoituksia sinne kärkeen. Bobby on rutinoitunut lampaiden ja koirien käsittelijä ja näkee hetkessä mitä millekin koiralle kannattaa tehdä, jotta harjoitus tuottaa tulosta. Viime vuonna Bobby oli meillä viisi päivää ja olin enemmän kuin tyytyväinen kurssin antiin.

Huomenna pitää siirrellä lampaita paikasta toiseen, jotta kaikki on sitten valmiina perjantaita varten. Lampaita on pienessä aitauksessa nuoria koiria varten ja isolla pellolla osaavampia varten. Kaikkea pääsee treenaamaan mitä tarvitsee. Pistän häkin pystyyn, kuljetusportteja, pitkät haut, jopa tuplahaut onnistuu. Yhtä lailla nuoren koiran sytyttely voidaan suorittaa ammattimaisin ottein. Itsekin olen päättänyt, että Iitan paimennuskoulutus alkaa tästä Bobbyn kurssista. Saan Iitalle näin hyvän alun.

Jännää nähdä kuinka paljon koirat oppii näin pitkässä ajassa. Kun nyt vaan koirat ja itse pysyis terveenä eikä mitkään sikaflunssat rantautuis tänne meille. Migreeniä on pukannut jo parina päivänä, mutta olen luottavainen, että niistä pääsee eroon ennen kurssin alkua. Jos ei pääse pitää vaan syödä Buranaa, sillä migreenin takia en hevillä jätä koulutuksia väliin.