This is a glowing text

keskiviikkona, maaliskuuta 30, 2011

Kiireinen maaliskuu

Maaliskuu on ollut sellaista haipakkaa, että ei paremmasta väliä. Vaihdoin työpaikalla työtehtäviä ja vaatimustason noustessa on "vanhalla" ollut vähän opeteltavaa. Ensimmäiset päivät näin jopa unta työtehtävistä ja suunnittelin kovasti unissani miten minkäkin asian teen. Joten voi sanoa, että tuli tehtyä töitä 24 h vuorokaudessa. Samaan aikaan meillä alkoi karitsoinnit. Yleensä olen ottanut lomaa noin viikon verran kiireisimmän karitsointiajan koittaessa, mutta nyt se ei valitettavasti onnistunut. Kaiken lisäksi etätöitäkään en ole voinut tehdä, joten työpäivät ovat venyneet tosi pitkiksi työajan ja lähes neljän tunnin matkustusajan vuoksi.

Mutta pakkohan sitä on Tapiota auttaa ja niinpä olen sitten kuukauden ajan noussut ylös klo 5:30. Äkkiä vaatteet niskaan ja lampolaan katsomaan mitä yöllä on tapahtunut. Olen laittanut poikineet emot karitsoineen poikimakarsinoihin, suihkutellut karitsoiden napaan desinfiointiainetta ja laittanut emoille juotavaa. Ja kyllä niille vesi maittaakin aina urakan suoritettuaan. Välillä on saanut käyttää luovaa mielikuvistusta, kun useampi emo on poikinut samaan karsinaan ja sitten pitää alkaa selvittelemään mikä karitsa kuuluu kellekin. Kiireen takia kaikki pitää saada valmiiksi puolessa tunnissa ja sitten sisälle suihkuun ja aamiaiselle. Lampola Päivi muuttuu virkanaiseksi ja Toyota Avensis kohti Suomusjärveä ja linja-autoa. Linja-autolla on kiva mennä töihin, kun saa nukkua koko matkan ja joku toinen hoitaa sen ruuhkassa ajamisen. Yleensä herään Oopperatalon/Eduskuntatalon paikkeilla ja sitten vaan takki niskaan ja menoksi. Matka jatkuu linja-autoasemalta pikku happihyppelyllä (vai pitäiskö sanoa pakokaasuhyppelyllä), kun kirmaan pikaisin askelin työpaikalle.

Töissä on tosiaan ollut valtava kiire eikä paljoa ole kelloa ehtinyt katsella. Hyvä, että syömään ja kahville ehtii ja nekin pikavauhdilla. Sitten taas kotiin. Kotona pikaisesti kuppi kahvia ja lampolaan. Ilta onkin sitten mennyt lampolassa, poikineita emoja ja karitsoita hoitaessa. Kaikille pitää laittaa yöksi puhtaat ja täydet vesisangot, heinää kaukaloihin, olkia, jos karsina on sotkuinen lisäksi jälkeisten poiskeräämistä, parhaillaan synnyttävien tarkkailua ja avustusta sekä karitsoiden tarkkailua ja avitusta, jos eivät oikein osaa imeä tai ovat muuten vähän normaalista poikkeavia. Nyt sitten vielä kaiken lisänä tuttipullokaritsat, joita pitää opettaa juomaan ruokintaautomaatista. Välissä hetkeksi sisälle ja jotain iltapalaa ja sitten yöllä uudelleen lampolaan klo 23-24 välisenä aikana. Nukkumaan pääsee sitten noin 24-01 välillä, joten yöunet ovat jääneet vähän vähille viimeisen kuukauden aikana. Onneksi Tanja pääsi meille pariksi viikoksi töihin. Siitä oli suuri apu etenkin nyt, kun itse pystyn auttamaan vain aamuisin, iltaisin ja öisin.

No nyt on jo paljon rennompaa, kun poikivia uuhia on jäljellä enää parikymmentä. Tosin tässä on vaan hetken tauko ennenkuin nuoret, ensikertalaiset aloittavat urakkansa. Saas nähdä mitä mielenkiintoista silloin tapahtuu, sillä nuorten on tarkoitus poikia ulkona.