This is a glowing text

keskiviikkona, helmikuuta 27, 2013

Kevättä ilmassa

Ihanasti alkaa jo olla kevättä ilmassa. Joka päivä lisääntyy valoisa aika noin viidellä minuutilla juuri näihin aikoihin ja sen alkaa jo huomatakin. Aamulla, kun lähden töihin alkaa jo olla valoisaa ja toisaalta, kun sitten lähden töistä on vielä valoisaa, joskin kotiin päästyä on sitten jo pimeää. Pari viikkoa ja tilanne on jo ihan toinen.

Tulee laiskasti enää päiviteltyä tätä blogia, kun tuo facebook on nykyään paljon näppärämpi käyttää. Siellä pystyy kirjoittelemaan ja lukemaan juttuja reaaliaikaisesti ja kuvia yms. tulee lisäiltyä sinne aina kun sopivan saa napattua. Lisäksi se chatti ominaisuus on kätevä, kun voi viestitellä haluamiensa ihmisten kanssa ihan milloin vaan. Eli tämä tarkoittaa siis sitä, että vielä en tätä blogia kuoppaa, mutta päivityksiä tulee huomattavasti harvemmin kuin joskus aktiivisempina aikoina. Sen kyllä huomaa, että kun tätä harvoin päivittää niin ei meinaa edes enää muistaa mitä on tapahtunut sitten viime päivityksen.

Mutta mitäs meille kuuluisikaan? Tosiaan viimeinen puoli vuotta on ollut niin surun kuin ilon aikaa. Piski ja Matti ovat poistuneet paimentamaan pilvilampaita ja vastaavasti uutta nuorta voimaa on kasvamassa, kun Iitan pennut Laku, Luumu ja Täplä alkavat olla siinä iässä, että kunhan lumet lähtee, alkaa poikien vakavamielisempi paimennuskoulutus. Lakuhan lähtee sitten koulutettuna naapuriin työkoiraksi ja Luumusta on kasvamassa Tapiolle uusi työkoira. Täplästä puolestaan työstetään Tapion pojalle Heikille työkoira. Kaikki pojat vaikuttavat varsin lupaavilta, joten oikein innolla odotan, että pääsen niitä kouluttamaan.

Itsellenikin olen sitten hankkinut uuden paimenkoiran alun. Mirk muutti Kiikalan joulukuun alussa. Mirkin isä on Bobby Dalzielin upea nuori koira Round Robin I'Jak (Kennelin nettisivut) ja emä Bobbyn oma jalostusnarttu Emma, joka on aivan mahtavasta emälinjasta. En edes tajunnut kuinka mahtavasta, kun pentua tilasin, sillä halusin Jakin tai Bobbyn Joen pennun ja nyt sitten sainkin vieläkin enemmän. Tästä ei voi olla kuin onnellinen. Toivottavasti pojasta kasvaa oivallinen työ- ja kisakoira, mutta sen näyttää sitten aika.

Jak tulee paimentavista sukulinjoista ja sen isä Kenmilto Jack on kilpaillut World Trialissa ja se on kotoisin Irlannista. Jakin emän Gibsyn kehitys on ollut koko ajan nousujohteista ja se on menestynyt hienosti esim. Belgian arvokisoissa. Mirkin emä Emma taas on kuten jo mainitsin Bobbyn oma jalostusnarttu. Emma on Ian Brownlien Mo:n ja Bobby Dalzielin Int.supr.champ Joen pentu. Ian sanoo uusimmassa ISDS lehdessä Mosta mm. seuraavaa "I think it's fair to say she's the best I've ever had ... an excellent bitch; reliable and consistent." "Mo has such a nice feel for sheep." "As far as Mo's qualities go, she as a great method and great balance". Mon äiti puolestaan oli Bess, joka menestyi hienosti kisoissa, kunnes sitten jäi sivuun maatilalla tapahtuneen onnettomuuden vuoksi. Bessistä Ian sanoo: "She was a real tough bitch." Bess mm. voitti Scottish Nationalin v. 2006. Mon isä taas on tunnettu Spot ISDS25345, jolla on mm. tuloslistallaan Int.supr champ 2005. Lisää suvusta voi lukea lehdestä: International SheepDog News Vol 11 No 1.

Jak tässä 11 kk vanhana (Mirkin isä)

Kiireinen kevät onkin tulossa, kun pitää alkaa kouluttamaan neljää nuorta koiraa, töissä on perinteisesti hurjan kiirettä ja lisäksi vielä aloitan opiskelut. Viimeksi olenkin opiskellut vuonna 1978, joten voi olla hieman haastavaa tottua taas opiskelijan ajatusmaailmaan. Mikäkö minusta tulee? No, ei mitään järisyttävän ihmeellistä. Tarkoitus on saada pätevyys sille mitä jo työkseni teen eli jos kaikki sujuu hyvin on minulla kolmen vuoden päästä taskussa "Painosviestinnän perustutkinto" todistus. Silloin pitäisi olla hyvät tiedot ja taidot kaikesta painotuotteiden tekemisiin liittyvistä asioista. Onneksi olen noita tosiaan työkseni jo vuosikymmeniä tehnyt ja siinä mielessä opiskelun ei pitäisi olla ihan mahdottoman raskasta ... ne kuuluisat viimeiset sanat. :)

Kesällä reissaamme pienellä porukalla Skotlantiin treenaamaan ja sitä reissua odotan enemmän kuin innolla. Lisäksi Bobby on lupautunut tulemaan meille taas syksyllä kouluttamaan kymmeneksi päiväksi. Tosin saattaa olla, että noista kymmenestä päivästä uhraan ehkä kaksi päivää kisoille. Tulee mukavaa vaihtelua pitkään treeniputkeen.

Kunhan kerkiän, laitan tänne vielä muutamia vähän tuoreempia kuvia pörriksistä (Iitan pennuista) sekä maailman komeimmasta pikku Mirkistä