This is a glowing text

tiistaina, helmikuuta 26, 2013

R.I.P. Matti

R.I.P.
Tending Mack the Knife "Matti"
11.9.1999 - 23.1.2013

Niin tuli aika päästää irti ja lähettää Matti viimeiselle matkalle. Päätöksenteko ei ollut helppoa, sillä kuka pystyy sanomaan milloin vaivat ja kolotukset on sitä luokkaa, että elämänlaatu ei enää ole sitä mitä sen pitäisi olla. Vanhahan saa olla ja vanhoilla on vaivoja, mutta milloin vaivoja on liikaa?

Matti oli kyllä todella hieno koira. Sen kanssa oli upea treenata, kun se oli aina 110 prosenttisesti mukana kaikessa mitä sille keksin opettaa. Pienellä vaivalla sain siitä tottelevaisuusvalion, unelmien täyttymys oli kun hakukoiran urakehitys oli aivan uskomattoman nousujohteista. Matista tuli käyttövalio ja Suomen Mestari samoissa kisoissa. Tämä oli hieno saavutus ja kuten aina, hienointa oli matka tuohon tavoitteeseen. Sain treenata ihanien ihmisten kanssa, jotka aina paneutuivat jokaiseen treenikertaan koko sydämestään. Samalla, kun Matin tie Suomen Mestariksi kulki hienoa latuaan, saimme myös muita ryhmämme koiria toimimaan paremmin ja paremmin. Haku onkin siitä kiehtova laji, että samalla, kun kouluttaa oman koiransa, kouluttaa myös muiden koirat. Niinpä ansio menestyksestä kuuluukin silloin koko ryhmälle, sillä tuo ryhmä itseasiassa sen varsinaisen työn on tehnyt.

Kiitos Matti upeasta ajasta kanssasi. Sen lisäksi, että loistit pk- ja tokokisoissa, toimit myös luotettavana työkoirana lammastilallamme ja tutustutit minut paimennuksen mielenkiintoiseen maailmaan. Kilpailuviettisenä henkilönä sait minut mukaan paimennuksen kilpailutoimintaankin. Viimeisinä vuosinasi toimit nuorten huligaanien kouluttajana ja turvallisena aikuisena, josta pentujen oli hyvä ottaa mallia.

2 Comments:

At 26 helmikuuta, 2013 16:59, Blogger Nova said...

Ihania kuvia ja voi noita Matin korvia! <3

 
At 18 maaliskuuta, 2013 14:53, Anonymous Mari & Roihu said...

Voi että, Roihun "vaarikin" sitten jo koirien taivaassa... mutta pitkän onnellisen elämän Matti sai, ja muistot säilyy.

 

Lähetä kommentti

<< Home