This is a glowing text

sunnuntaina, lokakuuta 08, 2006

Onnittelut Paimennuksen SM-mitalikolmikolle

Eli kuten otsikossa jo tulikin, Oikein paljon onnea uusille paimennuksen Suomen Mestareille sekä muille mitalisteille. Suomen Mestari vuosimallia 2006 on siis bcu Ben ja Severi Hirvonen, toisena bcn Siru ja Severi Hirvonen sekä hienosti pronssille Peppi ja Heikki Teittinen. Lampaat testasivat koiria tosi paljon ja jos koira teki pienenkin virheen, kostautui se välittömästi. Oli hienoa seurata osaavien koirien ja ohjaajien työskentelyä. Muutama epäonnistuminenkin nähtiin, mutta sellaistahan se on kisoissa että niitä pettymyksiäkin tulee vastaan. Eipä maailma siihen kaadu.

Matti ja Teppo toimivat eilisen ennustukseni mukaan eli kovin pitkälle emme päässeet. Tämä oli odotettavissa, sillä kisan vaatimustaso oli huomattavasti korkeammalla kuin mihin Matin ja Tepon rahkeet tänä päivänä riittävät. Tuomari keskeytti Matin työskentelyn, kun se ei saanut lampaita tuotua minulle. Ihan oikea päätös. Teppo sentään toi lampaat ja lähti kuljettamaan kohti ekoja portteja, mutta kuljettuaan vastaan hangoittelevia lampaita noin puolet matkasta, se sitkeästi käänsi lampaat takaisin minulle. Tämä oli se matka, jota olimme harjoitelleet ja sen pidemmälle ei Teppo tällä kertaa halunnut lampaita viedä. Nyt pitää vaan vähitellen lisätä kuljetusmatkaa ja kyllä se siitä.

Elisa ja Kari Kotikoskea haluan kiittää oikein sydämen pohjasta, sillä he olivat tehneet valtavan työn kisojen eteen. Suuren kiitoksen ansaitsevat myös kisojen ahkera ja tehokas talkooväki, joka vaivojaan säätämättä hoiti kukin oman hommansa todella hyvin. Oli todella ilo kisata näin hyvin järjestetyissä kisoissa. Hyvä kaikki te ja iso kiitos!

Tuomari Tony Ottesen oli myös todella miellyttävä tuttavuus. Hän ehti kisojen jälkeen hieman antamaan vinkkejä muutaman pennun koulutukseen ja oli tosi mielenkiintoista seurata miten taitavasti hän käsitteli koiria. Pitää tulevaisuudessa kutsua hänet kurssia pitämään, sillä paljon jäi vielä mielenkiintoisia asioita käymättä läpi.

Nyt sitten palataan arkeen, mitä nyt käyn vielä tuomaroimassa yhden ison hakukisan ja Ritaa pitää vähän viilata kuntoon, jotta sen kanssa ehtis vielä tänä syksynä tehdä jotain hyödyllistä.

Terv. Päivi