This is a glowing text

sunnuntaina, kesäkuuta 17, 2007

Maalausviikonloppu ja Ritan sulho Jock kisoissa

Tämä viikonloppu meni maalauksen merkeissä. Veljeni tyttö, Rosa, tuli meille hommiin, eli maalaamaan piha-aitausta. Edellisestä maalauksesta oli jo kulunut tovi ja nyt halusin, että saadaan aita taas komeaksi. Joten Rosa aloitti urakan perjantaina. Välillä käytiin Kotikoskella, jossa Rosa sai ratsastaa Eeva-suomenhevosella. Hienosti Rosa sai Eevan toimimaan.

Sovitiinkin, että lauantain maalausurakan jälkeen Rosa menee taas ratsastamaan ja pitää vielä tunnin Kotikosken tytöille. Sillä aikaa minä näytin pentusia Pialle, joka on varannut itselleen pennuista yhden. Pennut voivat edelleen paksusti. Eilen syötiin eka kertaa oikein kunnolla kiinteää ruokaa ja hyvin maistui. Osa ruuasta oli tietty tassuissa ja osa maassa, mutta kyllä suuri osa meni oikeaan osoitteeseenkin, ainakin masujen pyöreydestä päätellen. Lisäksi pennut saivat matolääkkeen. Hyvin meni sekin alas.

Sunnuntaina sitten jatkettiin aidan maalausta ja saatiin apuun Rosan äiti Pirjo ja sisko Fanni. Teimmekin töitä oikein urakalla ja saimme aidan kokonaan maalattua. Siitä tuli hieno. Sen jälkeen taas Kotikoskelle ratsastamaan. Rosa ja Fanni menivät ensin ja ratsastivatkin tosi hienosti. Sen jälkeen olikin ratsastusopetuksen vuoro ja Maikku joutui Rosan ja Fannin tarkan silmän alle. Hienosti meni Maikkukin. Me vanhemmat pidettiin sadetta kuistilla kahvia ja kakkua syöden. Etta oli myös mukana ja se on aivan selvästi kantava. Varmistuu vielä ensi viikon keskiviikkona, jolloin Etta menee ultraan. Maha kuitenkin on selvästi pyöristynyt eikä kyse ole mistään valeraskaudesta. Hienoa!

Tänään pennut ulkoilivat ensimmäisen kerran. Tuntuivat viihtyvän ulkona ja Ritakin yritti niitä parhaansa mukaan leikittää. Ensimmäinen ulkoilu oli vain 10 minuuttia, mutta nopeasti ne ulkoiluhetket tästä pitenee. Kiinteä ruoka meni myös tänään vauhdilla ja lopulta ruokalautasen ympärillä tuhisi onnellinen pyöreävatsaisten pentujen joukko.

Ritan sulho ja Ritan hienojen pentujen isä, loistava koira, Jock on ollut tänään ja eilen paimennuskisoissa hienolla menestyksellä. Lauantaina sijoitus oli kovassa seurassa 3. pistein 80 (haku 47). Sunnuntaina sijoitus parani entisestään ja Jock voitti kisat hienosti pistein 87 (haku 46). Haun maksimipisteet on 50, joten ei voi kuin todeta, että Jockilla on tosiaan luontainen ja upea haku. SVaKin tuloksiin pääset tästä linkistä.

Tässä vielä muutama Pian ottamaan hieno kuva. Kiitos Pia, että sain laittaa kuvat esille. Ensin pentu päiväunilla:



Sitten pari paimennuskuvaa Villestä: