This is a glowing text

perjantaina, heinäkuuta 06, 2007

Riehuntaa, puremista ja tutkimista

Pennut kasvavat kohisten. Yhä isompi osa päivästä menee velipoikien kanssa kiistelyyn ja välillä on sellainen rähinä päällä, että luulis olevan tosi kyseessä. Tutkimusmatkat suurenevat koko ajan ja vauhti myös kasvaa. Minulla on nilkat kovilla ja pelkissä shortseissa ei oikein viitsi pentujen kanssa puuhailla. Verkkarit on hyvät, joskin eteenpäin kulkeminen on välillä hankalaa kun lahkeissa roikkuu neljä tarmokasta vesseliä.

Eilen kävi Korrin Pekka tekemässä pennuille pentutestin. Hyvin arvosanoin pennut siitä selvisivät. Tasainen ja reipas pentue. Illalla kävin parin pennun kanssa erikseen vähän lammasaitauksessa ja kovasti olivat kiinnostuneita kolmesta uuhesta, jotka sopivasti väistivät pentua kun pentu lähestyi. Auton peräkontissa käytiin vähän syömässä kuivamuonapapanoita ja näin sekin paikka tuntuu pennuista oikein hauskalta. Karitsat lähtivätkin sisältä takaisin laitumelle, joten lampola on nyt hiljainen. Jos alkaa kovasti sataa viikonloppuna, kyhään lampolaan pennuille aitauksen, jossa pennut saavat telmiä mielin määrin.

Ettan tulevien pentujen isä, Luka, oli alkuviikosta Rantasalmella paimennuskisoissa. Luka tuli hienosti keskiviikkona kolmanneksi, joten hieno isukki pennuilla on. Villen veli Mirk puolestaan tuli kakkosluokassa kolmanneksi. Hyvä Mirk ja Luka!

Tässä vielä Pian edellisellä käynnillään ottama kuva