This is a glowing text

torstaina, toukokuuta 01, 2008

Hyvää Vappua

Ilma on kuin morsian, niin kuin vanha sanonta kuuluu. Onpas tosiaan ollut melkoisen upeat vappusäät. Eilen vapunaattona olin Kotikoskien luona koko päivän paimentelemassa. Gunnel tuli Ruotsista ja paikalla oli monta muutakin tuttua. Paimenneltiin pitkin päivää, syötiin Elisan laittamia hyviä herkkuja ja illalla sitten nautittiin glillin antimista. Koska päivä oli kuuma myös koirille ja lampaille treenasimme hyvin verkkaseen tahtiin. Jokaisen koiran jälkeen pidetiin pitkä tauko ja lampaita vaihdettiin tosi usein, jotta pääsivät varjoon lepäämään ja juomaan.

Napsin muutaman kuvankin, mutta en vielä ole ehtinyt tutkia millaisia niistä tuli. Olisin varmaan ottanut enemmänkin kuvia, mutta mulle tuo kirkas auringonpaiste laukas migreenin ja jotenkin se vei enimmät innostukset pois vaikka onneksi pystyin kuitenkin treenaamaan.

Piski meni tosi hienosti. Ikää sillä on pikkasen vajaa 1 vuotta ja meni jo tosi upean pätkän poispäinajoakin. Piski on siitä hieno koira, että se on erittäin yhteistyöhaluinen. Kuuntelee tavallista ääntä todella hyvin, hidastaa käskystä ja maahanmeno on hyvä. Sillä on valtavasti eläintenlukutaitoa ja vaikka se ei mitään suuntakäskyjä vielä osaakaan sen kanssa pystyisi jo tekemään ihan oikeita töitä ja vieläpä hyvin. Ritan kanssa treenasin rauhallista poispäinajoa. Hakukaari sillä on kertakaikkisen hieno, samoin kuin nosto ja kuljetus ohjaajalle. Niissä ei ole mitään ihmeellisempää hiottavaa. Nyt kun saan poispäinajon sujumaan niin sitten Rita on valmis vaikka suoraan kolmosluokkaan. Villen kanssa treenasin kolmosluokan kuljetusta. Selvästi vaikuttaa se, että kunto on huono. Kun kunto alkaa loppua, ei Ville enää jaksa kuunnella niin hyvin käskyjä ja välillä menee vasen ja oikea sekaisin silloin kun sen on 100 m päässä minusta. No, lisää harjoittelua ja eiköhän homma kohta pelitä.

Kaikkien muidenkin koirien meno näytti tosi hienolta. Nissellä on tyyliä ja intensiivisyyttä vaikka muille jakaa, Gösta teki hienoja hakuja ja kuljetuksia ja kunhan Mico oppii laumanjaon periaatteet, niin koirakin pääsee tekemään sen hyvin. Elisan Luka meni ihan älyttömän hienosti. Sille on tullut valtavasti malttia ja järkeä päähän ja siitä onkin seurannut se, että meno alkaa näyttää varsin mukavalta. Pimu näytti myös mukavalta. Sillä oikein silmät loisti, kun se sai tehdä kunnolla töitä. Villen veli Mirk on aina yhtä hieno ja kyllä on veljekset niin toistensa näköisiä, että melkein välillä menee sekaisin kumpi on kumpi. Päivikin koiraa en nähnyt, kun makasin silloin varjossa suojassa polttavaa aurinkoa.

Minulla on täällä kotona 10 uuhen treenilauma, jonka kanssa olen treenannut Villeä ja Ritaa. Uuhet on melkoisen vauhdikkaita ja koiran täytyy olla sopivan kaukana, jotta ovat rauhallisia, mutta toisaalta taas ei saa jäädä liian kauas ettei kontakti niihin katoa. Aika haastavia tapauksia, mutta toisaalta reagoivat heti, jos koira tekee pienenkin virheen. Sinänsä opettavaista, kun saa heti palautetta lampailta jos tulee käskettyä koira väärään paikkaan tai vastaavasti jos koira itse toimii väärin. Piskin kanssa olen treenannut piha-aitauksessa vähän rauhallisempien lampaiden kanssa. Piskillä on niinkuin alussa sanoin, tosi hyvä tyyli ja se kuuntelee ihan älyttömän hyvin. Siitä on tulossa varsin hyvä työkoira Tapiolle.

Sunnuntaina menen Saloon tuomaroimaan hakukisoja. Toivottavasti ilmat pysyy hyvinä ja käärmeet poissa mun kulku-urilta.