This is a glowing text

lauantaina, joulukuuta 06, 2008

Helmatit kasvaa - Helmatit växer

Mattis och Helmis valpar växer fint. Vi kallar dom med namnet Helmatit. Jag har inte orkat träna så mycket - jag är ännu lite sjuk. Igår tog jag några får ute därför att vi tittade grannes ny vallhund som har kommit från Sverige (Thatll do Craig). Han såg fin ut och jag tror att han passar jätte fint till sin ny ägare.

Jag har tänk hålla några vallhundstävlingar i sommaren. Först är det bara klass I, därför att vi har nya FKK godkända vallhundsprov och alla här i Finland måste börja tävla från klass I. På hösten tänkte jag hålla tävling till klass II och III. Vårt I är samma som VP i Sverige och II är IK-1, III är IK-2. Hoppas vi ses någon dag sveska deltagare här i Finland också .

Helmatit sen kun kasvaa. Tässä yksi söpöläinen (kuva: Tanja Vahtera)

Meillä on ollut aika hiljaiseloa. Flunssa vaivaa vielä, joten mitään sen kummempaa ei ole jaksanut tehdä. Eilen sentään olin lampaita ulos ja treenasin ihan pikkusen, kun naapuri tuli näyttämään uutta työkoiraansa. Kiva koira olikin. Craig on nuori, peruskoulutettu uros (Mosse Magnussonilta). Tosi kivan näköinen ulkoisesti ja paimentaa hyvin. Sillä on GkVallH titteli (84 pist, josta haku 44 pist). Craig (Thatll do Craig) on alkujaan ISDS rekattu, muuttanut sitten Ruotsiin ja rekattu V-rekisteriin ja nyt sitten uusi työmaa löytyy täältä Suomesta. Nyt Craig rekataan Kennelliiton rekkariin ja Paimenkoirayhdistyksen rekkariin, kuvataan lonkat ja kyynärpäät sekä peilataan silmät. Pidetään peukkuja, että terveysjutut on ok, sillä tuossa on aika kiva koira jalostustakin ajatellen.

Ens kesänä meinaan pitää muutaman SKL-SBCAK paimennuskisan. Kesäkuussa yhdet kisat ja heinäkuussa toiset. Syksyllä pidän myös kisoja, mutta pitää nyt ensin anoa nuo kisat. Alkuun pidän vain ykkösluokan kisat, sillä vielä ei ole kolmosluokan kisaajia, kun kaikkien pitää aloittaa alusta, nyt kun on nämä uudet säännöt. Eli suoraan ei voi hypätä kolmosluokkaan, käymättä alempia luokkia. Syksyllä sitten pidetään myös II-luokan kisoja ja melko varmasti myös III-luokan kisoja. Keväällä aloitan myös yksi tai kaksi harjoitusryhmää, jotka käy säännöllisesti treenaamassa viikottain. Jos tällainen ryhmä kiinnostaa laita sähköpostia. Ryhmät täyttyy nopeasti ja koska tulijoita on paljon, kannattaa oikeasti miettiä jaksaako ajaa viikottain tänne Kiikalaan treenaamaan, sillä yksittäisellä treenillä ei ole kyllä yhtään mitään hyötyarvoa.