This is a glowing text

tiistaina, joulukuuta 30, 2008

Hyvää Uutta Vuotta

Snart är det Nytt År och jag vill önska till er alla riktigt Gott Nytt År 2009!
Vi har haft mycket lugn vid jultiden. Jag har tränat lite med Ville, Rita och Piski. Piski har börjat sin delningsträning. Rita koncentrerar till väldigt bra stop och Ville har tränat delning också. Ville har fått lära hantera dom fåren vi har skilt från andra. Det är trevligt och Ville gillar den här träning väldigt mycket.

Jag har tänk använda min brors tik Etta till avel. Etta har redan ett valpkul i vårt kennel. Jag tror att jag kommer att använda till henne vårt egen Piski. Det får vi se lite senare. Etta borde löpa nu på våren.

Kohta on Uusi Vuosi 2009. Oikein hyvää Uutta Vuotta kaikille. Meillä joulunvietto sujui rauhallisesti. Toki otin lampaita useana päivänä ulos ja treenasin Villen, Ritan ja Piskin kanssa.

Piskin kanssa on aloitettu jakotreenit ja olen ihan yllättynyt kuinka nopeasti se tajusi mikä on homman nimi. On se vaan hieno poika. Villen kanssa leikiteltiin tänään oikein kunnolla. Ville sai ottaa viidestä lampaasta kaksi erilleen ja sitten kuljetteli niitä pitkin ja poikin peltoa. Välillä lampaat yrittivät hirveällä kiitolaukalla päästä toisten luokse, mutta tosi upeesti Ville kaarsi niiden eteen ja palautti ne takaisin sinne mistä lähdettiin. Ville ihan oikeasti tajusi, että noita kahta ei saa päästää toisten luokse ja itsenäisesti piti ne sillä linjalla, jota kuljimme ja huolehti ettei kumpikaan päässyt livahtamaan toisten luo. Kyllä Ville on hieno poika!

Ritalla on projektissa kunnon stopit. Rita on sen verta luupää, että ei ihan vähällä usko, että ei ole mitään vaihtoehtoja. Kun sanon lay down, niin se on sitten kanssa maahan eikä seisomaan pysähtymistä tai jotain muuta. Eilen väänsin sen kanssa tätä asiaa rautalangasta ja vaikka tuntui, että se ei anna periksi sitten millään, niin tänään oli jo paaaaaaljon parempi eikä testannut kuin muutaman kerran, että onko ihan pakko totella. Nyt kun stopit alkaa olla aika hyvät, niin itse asiassa muukin treeni sujuu paljon paremmin.

Olen tässä miettinyt pentusuunnitelmia ensi vuodelle. Nyt tällä hetkellä luulen, että Rita saapi pitää lepovuoden ja keskittyy vain työntekoon. Sen sijaan ajattelin taas lainata veljeni perheen narttua eli Ettaa, jolla on jo yksi pentue kennelissäni. Etta astutettaisiin nyt keväällä alkavaan juoksuun ja näyttää melkoisen todennäköiseltä, että uros on sitten meitin Piski. Kunhan olen varma asiasta laitan tarkemmat tiedot kaikkine sukutaulutietoineen tuonne pentuja sivuille.