This is a glowing text

sunnuntaina, elokuuta 12, 2007

Hellettä ja ukkosta

Tietysti on loma loppu, kun Suomessa alkoi kesä. Toisaalta mukava istua ilmastoidussa konttorissa, kun ei tarvitse hikoilla. Työt vaan ei tunnu kovin hyvin maistuvan, kun mielummin istuis leikittämässä Ettan ja Lukan pentuja.

Pennut kasvavat edelleen kovaa kyytiä. Kiinteä ruoka maistuu jo hyvin, mutta Etta imettää edelleen vauvojaan säännöllisesti. Tänään tuli täyteen neljä viikkoa, joten ensi viikon kuluessa aletaan vähentää imetyskertoja ja lisäämään kiinteän ruuan syöntikertoja. Männeen viikon aikana pennut ovat saaneet kiinteää ruokaa kaksi kertaa päivässä ja ens viikolla sitten saavat syödä kolme kertaa päivässä kiinteää ruokaa.

Vauhti pentuaitauksessa kiihtyy kiihtymistään ja leikkiminenkin alkaa sujua aika mallikkaasti. Nyt jo muristaan ja äristään sisaruksille ja hyökkäillään toinen toistensa kimppuun. Valveillaoloaika lisääntyy myös hitaasti, mutta varmasti. Nyt alkaa olla viimeiset päivät, kun pentuaitaukseen uskaltaa mennä paljan varpain. Tosin purevat jo niin kovaa neulanterävillä hampaillaan, että kohta täytyy suojautua laittamalla kengät jalkaan.

Lukan emäntä Elisa on ollut tosi ihana ja avulias. Hän käy ruokkimassa ja leikittämässä pennut päivällä, kun olen töissä. Onneksi minun tarvii olla pois kotoa vain kolmena päivänä viikosta, ettei tarvii vaivata Elisaa ihan joka ikinen päivä. Kiitos ihan kauheasti (ja vielä tarvitaan apua muutaman viikon ajan :)) Ensimmäiset pennunkatsojat tulevat kohta käymään. Pitkääkin pidempi odotus päättyy ja kohta näette ihanat riiviönne. Eikä mene enää kuin kolme viikkoa niin sitten pääsevät puremaan teitä ja mun jalat ja kädet pääsee viimein rauhaan. :) Tämä on ollut sellainen pentukesä ja kiva kesä on ollutkin. Paljon on jäänyt suunniteltuja muita asioita tekemättä, mutta mitäs siitä, ehtiihän sitä myöhemminkin.

Tänään käytiin Tapion kanssa Tuusulassa kesäteatterissa katsomassa näytelmä: Aatamin puvussa ja vähän Eevankin. Oikein hauska näytelmä ja tosi hienosti näytelty. Oli mukava reissu. Ukkonen paukkui esityksen aikana ja näyttelijät kastuivat kunnolla, kun yleisö puolestaan istui mukavasti katetussa katsomossa.

Nyt pentujen sotkuja siivoomaan....