This is a glowing text

maanantaina, elokuuta 20, 2007

Kiirettä, kiirettä, kiirettä

Huh, että osaa olla kiire. Yhdeksän vauhdikasta pentua pitää koko ajan kasvattajansa liikkeessä.

Ekana pakko laittaa tähän linkki paimennuksen Pohjoismaisten Mestaruuksien tuloksiin: tulokset. Ettan pentujen iso-isä, Fleet, ei ihan huono koira olekaan. Jo ennestään vaikka mitä saavutuksia, mm. Euroopan Mestaruus ja nyt sitten vaikeissa ja erittäin vaativissa kisoissa sijoitus toinen. Vain pari pistettä voittajalle hävinneenä. Pienestä oli siis kärkikaksikon sijoittuminen kiinni. Kisaanhan oli kaikista pohjoismaista ilmoitettu paljon koiria, Norjasta, Tanskasta ja Ruotsista kustakin 15 ja Suomestakin oli mukana jo peräti 6 koiraa. Upeasti Suomella meni sillä kahden päivän karsintojen jälkeen 15 finalistin joukkoon pääsi Annika Paarvio Majn kanssa. Maj oli peräti karsintojen kuudes, joten upea sijoitus kovaakin kovemmassa seurassa. Onnittelut Annika!

Ettan pennut kasvavat vauhdilla ja ovat tosi vilkkaita ja energisiä. Kun ovat kunnolla hereillä tapahtuu ja sattuu. Paimennusviitteitäkin alkaa näkyä tosi selvästi. Matalana lähestytään toisia sisaruksia ja hienoja ja erittäin nopeita väistöliikeitäkin näkyy, kun yrittävät pysäytellä toisiaan. Pennut ovat edelleen yllättävän tasaisia luonteeltaan. Mitään selviä eroja ei vielä ole näkynyt. Kaikki riehuvat yhtä innoissaan, eivät ota itseensä vaikka olisivat välillä alakynnessä ja hetken kuluttua alakynnessä ollut pentu on jo retuuttamassa jotain toista. Ihmisistä pitävät tosi paljon. Tunkevat kaikki syliin, kun menee maahan istumaan. Nuolevat kasvoja aivan intona ja väsyneinä ollessaan nukahtavat tyytyväisinä syliin. Housun lahkeet alkavat olla tosi pop. Iskevät lahkeisiin kiinni kuin takiaiset eivätkä irrota millään. Varsin temperamenttisia ja energisiä bordercollieita siis kasvamassa.

Vapaana on vielä yksi (tai mahdollisesti kaksi) pentua, joten jos oma energiapakkaus kiinnostaa, ota yhteyttä. Kotikoiriksi näistä näin eläväisistä pennuista ei ole, joten jotain aktiviteettia pitää olla tarjota. Joko paimennustöitä tai sitten muuta, missä koira pääsee purkamaan toimintatarmoaan.