This is a glowing text

maanantaina, elokuuta 13, 2007

Villen ja Ritan sukulaiset kisoissa ja uutisia englannista

Huomasin, että Villen sisaruksista Mejja ja Manne ovat käyneet IK-1 kisoissa Bråforsissa, Ruotsissa 12.8. Samassa kisassa on ollut myös Ritan velipoika Rolle. Mejja hienosti toiseksi, pistein 82 ja tuomarin kommentti: Snyggt m stark hund. Eli siisti suoritus ja erittäin vahva koira. Rolle oli 12. pistein 73. Tuomarin kommentti: Väl kontrollerat, stadigt arbete. Manne sai myös 73 pistettä ja sijoittui 15. Mannesta tuomari kommentoi: Snabb, effektiv, lite för mycket flanker.

Hienoa, että Villen ja Ritan sisaruksilla menee hyvin. Ville on myös mennyt kovasti eteenpäin treeneissä. Kisaamaan ehditään vasta kun Ettan pennut on maailmalla. Suomessa ei juuri kisoja ole, joten pitänee lähteä Ruotsiin kisaamaan. Mikä sinänsä on pelkästään hauskaa ja mukavaa. Ehkä kisaan samassa yhteydessä, kun osallistun Bobby Dalzielin kurssille.

Englannissa on kovasti hankalaa siellä ilmenneiden suu- ja sorkkatautitapausten vuoksi. Mm. paimennuksen Englannin National kisat ovat olleet kovasti vaakalaudalla. Nyt näyttää siltä, että kisat pidetään, mutta joutuvat siellä koviin suojaustoimiin. Esim. kaikki kisapaikalle tulevat autot pitää pestä ja desinfioida ennen kisapaikalle menoa. Likaisella autolla ei pääse paikalle. Samaten vaatteet ja kengät pitää puhdistaa ja desinfioida. Lisää voipi lukaista ISDS uutisista.

Ettan pennuista on kaksi jo väläyttänyt hienoa paimennustyyliä. Lähestyvät matalana hiipien toisiaan näyttäen ihan pienoiskokoisilta isoita paimenkoirilta. Hauskan näköisiä.