This is a glowing text

torstaina, kesäkuuta 08, 2006

Onpas ollu ohjelmaa kerrakseen

Huh, huh. On ollu aikamoinen hässäkkä eilisestä alkaen. Eilen Matti ja Teppo oli päivällä Tapion kanssa hommissa, kun minä olin töissä Helsingissä ja illalla sitten mentiin vielä siirtämään emot karitsoineen laitumelta toiselle. Siirrossa on pakko olla pari koiraa, kun lampaat pitää viedä tietä pitkin usean houkuttelevan sivutien ohi. Emot kulkee ihan mukavasti, mutta ne tollot karitsat. Suurin osa oli jos saatu uudelle laitumelle, kun joukko noita tolloja karitsoita päätti palata takaisin entiselle laitumelle. Siinä saikin koirat vähän tehdä hommia, että ne jääräpäät saatiin kuriin, mutta lopputulos on aina sama: koirat vie pidemmän korren.

Tänään sitten saimmekin vierailulle sekä Tepon pentuja, että Jack-Liz pentueen kolme vekaraa. Tepon pentujen Leijan ja Lissun kanssa harjoiteltiin pyöröhäkissä, sillä se on tässä vaiheessa niille se kaikkein paras harjoituspaikka. Ensin koiat oli vähän ihmeissään, kun ne eivät olleet ennen lampaita nähneet, mutta tosi nopeasti niillä välähti lamppu päässä ja alkoivat toimia oikein mukavasti. Siitä se lähtee. Nyt vain pitäis sitten yrittää ahkerasti treenata. Lissu on nautatilalla ja saapi harjoitella vasikoitten kanssa ja Leija pääsee myös ahkerasti navettaan harjoittelemaan. Tepon pennut on aina tervetulleita myös meille harjoittelemaan, jos vaan ollaan kotosalla eikä ole mitään muuta työtä juuri sillä hetkellä.

Tässä kuva Leijasta:



Ja tässä kuva Lissusta:



Illalla tulivat sitten käymään Gösta, Nisse ja Pimu. Pennut ovat syntyneet tammikuun loppupuolella, joten ne ovat nyt äkkiä laskien reilut neljä kuukautta vanhoja. Pimu ja Nisse syttyivät kunnolla ja ne paimentivat kuin vanhat tekijät. Gösta oli tosi innostunut lampaista, mutta piti hommaa vielä enempi leikkinä kuin totisena paimentamisena. Kaikki näyttivät oikein lupaavilta, joten jännityksellä odottelen mitä noista vesseleistä mahtaa tulevaisuudessa kehittyä.

Terv. Päivi