This is a glowing text

tiistaina, elokuuta 01, 2006

Loma ohi

Niin se vaan on, että nyt on kesäloma pidetty ja täällä sitä istutaan konttorissa tekemässä siistiä sisätyötä. Vaikka täytyy sanoa, että vaihteeksi tämäkin on ihan mukavaa.

Tepon pentu, Punasukan Leija, on käynyt lonkka- ja kyynärpääkuvauksissa loistavin tuloksin. Lonkat A ja kyynärpäät 0-0. Tosi hienoa, onnittelut Heljä! Toivottavasti muutkin pennut kävisivät lonkkakuvissa, jotta nähdään millaista jälkeä Tepon ja Bellin pennuista syntyi.

Olen harjoitellut vähän joka ilta, ainakin Ritan ja Villen kanssa, jotain pientä. Eilen aloitin Ritalle seiso-käskyn opetuksen, sillä monasti on parempi, kun koira jää maahan menon sijasta seisomaan. Ainakin vähän pidemmässä ruohikossa, lampaat pysyvät rauhallisempina, kun näkevät koiran koko ajan. Jos koiran pistää ruohikossa maahan se häviää näkyvistä ja liikkeelle lähtiessä taas ponnahtaa näkyviin ja tällainen ees taas venkoilu hermostuttaa lampaita. Esim. flankkaukset onnistuvat paremmin, kun koira pysähtyy seisomaan maahan menon sijasta. Tosin tämä ei koske kaikkia koiria vaan on niin sanotusti koirakohtaista. Yleinen trendi maailmalla on sellainen, että seisomaan pysähtyvä koira on parempi kuin koira, joka menee vähän väliä maahan. Tässä yhtenä tekijänä on juuri se, että koiran pysähtyessä seisomaan (maahanmenon sijasta) tulee paimennuksesta jouhevampaa. Ja tämä jouhevuus puolestaan helpottaa eläintenkäsittelyä. Villellähän on hyvät seisomaan pysähdykset (se oppi ne ihan luonnostaan). Teppo puolestaan haluaa aina pysähtyessään mätkähtää maahan ja siihen en enää tässä vaiheessa puutu, kun koiralla on jo sen verran työhistoriaa takana. Lisäksi Teppo paimentaa pehmeästi noista maahanmätkähdyksistä huolimatta. Eli Teppo lähtee maasta rauhallisesti liikkeelle eikä näin ollen säikäytä lampaita liikkeelle lähtiessään.

Päätin jättää Matin kanssa palveluskoirien SM-kisat väliin. Ei ole ollut motivaatiota treenata sen jälkeen, kun voitimme Suomen Mestaruuden. Matti tekee täyspainoisesti paimennustöitä ja onkin oikein hyvä apu töissä. Mattiin voi aina luottaa, että se hoitaa sen homman mikä sille on annettu. Ikää ja rutiiniakin on sen verran, että se ei pelkää mitään ja sen voi laittaa minkälaiseen paikkaan tahansa. Tosi mukavaa, kun koirasta on niin paljon apua.

Huomenna on sitten aika urakka, jota varten otin lomapäivän töistä. Eli meidän uuhista ja siitospässeistä otetaan Maedi Visna näytteet. Uuhet ja pässit ovat nyt sisällä ja olikin aika työ saada pässit haettua sisälle. Ne eivät olisi millään menneet kuljetuskärryyn, mutta Tepon sinnikkään ja periksiantamattoman työn ansiosta saimme pässit kärrylle ja kuskattua kotiin.

Kotikosket lähtivät katsomaan PM-kisoja. Yritän urkkia heiltä fiiliksiä ja kirjoitella tänne, kun jotain tiedoja ilmaantuu.

Terv. Päivi