This is a glowing text

perjantaina, kesäkuuta 13, 2008

Paimentelua

Olen nyt treenannut joka päivä vähintään Villen ja Piskin kanssa. Hyvältä näyttää täytyy sanoa. Piskin meno on todella hienoa. Se on intensiivinen ja itsevarma. Lukee hyvin lampaita ja osaa painostaa sopivasti. Poispäinajoa ollaan otettu liinassa ja sekin menee varsin hienosti. Nyt alan opettamaan Piskille käskyjä oikea/vasen. Tähän mennessä olen ohjannut sitä vain shhhh ja time käskyin sekä käyttäen omaa sijoittumistani tai liikettäni apuna. Eilen esim. yksi uuhi alkoi uhata Piskiä. Laski pään alas ja heilutteli sitä uhkaavasti. Piski vain seisoi järkähtämättä paikoillaan ja tuijotti uuhta varsin kiinteästi ja itsevarmasti. Uuhi katsoi parhaimmaksi väistyä toisten luo ja mikä parhainta, Piski jatkoi paimentamista kuin mitään ei olisi tapahtunut. Eli ei mitenkään kuormittunut tai hermostunut tilanteesta. Varsin upeaa juuri yksi vuotta täyttäneeltä vesseliltä.

Eilen saimme myös vieraita eli Piskin veli Zack kävi katsomassa lampaita ja mukana oli myös Johanna Gemin kanssa. Zack on nähnyt lampaita viimeksi tammikuussa, mutta toimi silti uskomattoman hyvin. Teimme harjoituksen suuressa pyöröhäkissä, jossa Zack alkoi tosi nopeasti kiertämään hienosti lampaita, otti ne aidan vierestä pois maltilla ja itsevarmuudella, lopulta pysyi jo omalla puolellaan laumaa ja kuljettikin sitä muutamia askelia kohti ohjaajaa. Kertakaikkisen hienoa!

Johanna treenas Gemin kanssa lähinnä rauhallisuutta ja malttia. Gem on vauhdikas likka ja sen kanssa pitää olla tarkkana, jotta ei omalla käytöksellään lisää tuota vauhtia. Jonkun ajan kuluttua Gem alkoi rauhoittua ja meno alkoi näyttää oikein hyvältä.

Villen kanssa ollaan tehty osia kolmosen radasta. Haku 500 m päästä sujuu hienosti, samoin poispäinajo triangeliradan mukaan. Jakoa pitää vähän vielä treenata, jotta tulee nopeammin väliin, mutta aika hyvin on jo jyvällä asiasta.

Ritalla on nykyään tosi upeat haut. Kiertää hienosti lampaiden taakse, tekee rauhallisen hyvän noston ja tuodessaan lampaita minulle tasapainottaa niitä ihan itse niin, että pysyvät suoralla linjalla. En joudu sitä kovinkaan paljoa käskyttämään sillä niin hyvältä meno näyttää. Toissapäivänä ajoin eka kertaa Ritan kanssa täyden kolmosen triangelikuljetuksen (pysyin itse koko ajan tolpalla) ja meni TODELLA hyvin. Missähän välissä Rita on oppinut tuonkin. Vitsit, että olen tällä hetkellä tyytyväinen koiriini. :)

Teppo on tehnyt Tapion kanssa hommia ja Matti sai tänään kuljettaa mun kanssa pässit tuolta vähän kauempaa tänne piha-aitaukseen. Matti on paras mahdollinen tällaiseen hommaan missä viedään pässejä pitkin tietä. Matti ei nimittäin koskaan, missään tilanteessa anna periksi. Kun pässit yrittivät lähteä litomaan, niin huusin vain Matille "älä päästä" ja Matti täysillä pässien ohi ja niiden eteen. Kyllä pysähtyi laukkaava pässilauma kuin seinään. Muutaman karkausyrityksen jälkeen pässit uskoivat, että eivät pakoon pääse ja sen jälkeen tallustettiin ihan rauhassa pitkin tietä kotia kohti.

Ritan astutuksesta on nyt kaksi viikkoa ja mitään merkkejä ei vielä näy. Ritalle ei viimeksikään tullut mitään pahoinvointeja tms. vaan se paineli täyttä vauhtia synnytykseen asti. No, jos pentuja on paljon, niin eiköhän ekat merkit ala näkyä parin viikon päästä. Pidetään peukkuja, että masuasukkeja on paljon.