This is a glowing text

lauantaina, toukokuuta 17, 2008

vauhdikas päivä

Tänään ei ole paljon kylmä ja sade haitannut, sillä koko ajan ollaan oltu menossa. Aamulla heti lähdettiin punnitsemaan karitsoita (6 viikon painoja). Otettiin hommiin Ville ja Teppo. Ville saikin kerätä emot karitsoineen ja kuljettaa sen jälkeen häkille, jossa häkitys tehtiin Tepon ja Villen yhteistyöllä. Ville oli jälleen kerran oikein tosi hyvä työmies. Totteli kaikki pillikäskyt esimerkillisesti ja työskentely oli rauhallisen määrätietoista, joten emot eivät jääneet Villen kanssa riitaa haastamaan vaan kulkivat hienosti Villen osoittamaan suuntaan. Sain käytettyä treeneissä opittuja asioita, kuten "Look back"-vihellystä sekä karkuun yrittävän porukan pysäyttämistä. Häkitys meni kanssa tosi hienosti ja karitsoita Ville käsitteli myös hyvin. Tepon homma olikin sitten häkissä työskentely eli Teppo ajoi isommasta häkistä osan porukkaa pienempään häkkiin, josta karitsat sitten käytännössä nostettiin ihmisvoimin sisään vaa'alle. Työt sujuivat kahden osaavan koiran avustuksella varsin joutuisasti.

Iltapäivällä treenasin Ritan ja Piskin kanssa. Rita meni yllättävän hyvin. Poispäinajoakin malttoi mennä pitkän matkaa ihan rauhallista vauhtia ja otti hyvin pillillä annetut vasen ja oikea käskyt. Hienoa Rita! Piskin työskentely paranee päivä päivältä. Intensiivisyys kasvaa koko ajan, mutta silti Piski on tosi hyvin kuulolla. Se oikeasti haluaa tehdä niinkuin ohjaaja sanoo samalla, kun se on erittäin keskittynyt lampaisiin ja lukee niiden aikeita hyvin.

Illalla kävi vielä Hannu koiriensa Mossen ja Tamin kanssa kylässä ja treenattiin sitten Hannun Mossea. Mossen täytyy vielä syttyä lisää, mutta oivallisena apuna Mossen treenissä toimi Hannun Tam. Tam on kyllä tosi hieno koira. Siinä koirassa on intensiivisyyttä ja nopeutta. Yksi nopeimmista koirista joita olen nähnyt. Ottaa vauhdissa suuntakäskyt ja kääntyy niin nopeasti, että hyvä et silmä pysyy mukana. Se koira työskentelee 110 prosenttisesti koko ajan. Tekis kyllä mieli käyttää Tamia joskus jalostukseen, olis sillä vaan aika paljon annettavaa pennuille.

Jaha, sauna kutsuu. Pitääkin mennä nauttimaan ihanista löylyistä ja vähän paistamaan makkaraa.