This is a glowing text

maanantaina, toukokuuta 05, 2008

Käärmeitä ja hienoja uutisia

Huh, niitä käärmeitä tosiaan sitten oli siellä kisapaikalla. Onneksi en itse nähnyt yhtään, mutta kisaajat oli nähny jotain 5-6 käärmettä kaiken kaikkiaan. Paljon niitä on ollu, koska jos noin monta näkee, niin montakohan jäi sitten vaan huomaamatta. Onneksi koirat selvis ilman puremia ja muutenkin oli mukavat kisat, kun tuli paljon onnistumisia ja järjestelyt olivat tosi hyvät. Kisajärjestäjä oli siis Salon Seudun Palveluskoiraharrastajat.

Viikonloppuna on kisattu myös ahkerasti. Matin tosi upeat lapset on kunnostautuneet kisakentillä. Into aloitti tokouransa hienosti voitolla ja lähes maksimipisteillä (198 pistettä 200 mahdollisesta). Samasta pentueesta kävi myös Numa kisaamassa tokon voittajaluokassa ja sai hienosti ykköstuloksen. Eli Numa siirtyi nyt evl-luokkaan. Tottisvalion arvo sen kun lähestyy. Röysynkulmalla ollaan tosi innoissaan hienosta menestyksestä ja kovasti täältä onnenpotkuja takamuksiin tulevia koitoksia varten.

Laitoin kahdeksan treenilammasta pienehkölle pellolle ja nyt sitten alkaa koiruuksien kova treenaaminen. Villen kanssa harjotellaan poispäinajoa ja laumanjakoa. Rita saa myös pakertaa poispäinajon parissa ja stopit pitää saada vieläkin paremmiksi. Piski menee jo upeasti pikkuaitauksessa. Kohta se saa opetella vasen ja oikea käskyt ja saapi kuljetella laumaa isolla pellolla. Tapio ottaa sen varmasti jo mukaan töihin, joten sieltä tulee myös tosi paljon kokemusta ja rutiinia, jota työkoira tarvitsee. Matin kanssa tehdään sitten ihan vaan töitä, kunhan huuli on parantunut.

Kesäkuussa pidän sitten ensimmäisen paimennuskurssin. Ensisija kurssille on Matin, Ettan ja Ritan pennuilla. Jos paikkoja jää, pääsevät muutkin mukaan. Ilmoittelen siitä sitten paremmin, kun saan mietittyä sopivat kurssipäivät.